To je to što me zanima!

Srebrenica: U Potočarima pokopali još 775 žrtava

Najmlađe žrtve masakra bili su Rijad Gabeljić i Mehmed Varnica sa samo 14 godina. Na pokop su došle tisuće ljudi. Obama je poslao pismo
Vidi originalni članak

U Srebrenici se obilježila 15. godišnjica krvavog masakra nad 8372 Bošnjaka, koje su u srpnju 1995. poubijali pripadnici vojske i policije bosanskih Srba. U nedjelju su u Potočarima pokopali 775 žrtava čije su posmrtne ostake ekshumirali iz masovnih grobnica. Najmlađe žrtve masakra bili su Rijad Gabeljić i Mehmed Varnica sa samo 14 godina. Na pokop je došlo više desetaka tisuća ljudi, javlja HRT. Na komemoraciju je došao i srpski predsjednik Boris Tadić koji je rekao da se ta tragedija ne može zaboraviti.
- Da bi se na neki način umirili oni koji su ostali iza žrtava, treba pronaći one koju su za to krivi i osuditi ih - kaže Tadić. Na komemoraciji je bilo i hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom vanjskih poslova, Gordanom Jandrokovićem.

OBAMA: MRLJA NA KOLEKTIVNOJ SAVJESTI
Užas Srebrenice je mrlja na našoj kolektivnoj savjesti, jer na današnji dan, prije 15 godina, usprkos zaklinjanju na 'nikada više', na ovim poljima i brdima ubijeno je 8.000 dječaka i muškaraca. Oni su bili braća, sinovi, muževi i očevi, a okončali su kao žrtve genocida - stoji u pismu Baracka Obame, kojeg je pročitao američki veleposlanik u BiH.


JOSIPOVIĆ: GENOCID U SREBRENICI JE NEOPISIVA TRAGEDIJA
Predsjednik Ivo Josipović je na svojem Facebook profilu u nedjelju napisao da je genocid u Srebrenici neopisiva tragedija, neizmjerna bol i nesumnjiva krivnja svih koji su pucali, svih koji su naredili i dopustili da se puca, svih koji su znali a nisu spriječili. Pozvao je sve da se sjete ubijenih i njihovih obitelji, iskažu im sućut i snažno požele da se nikada više ne ponovi takav zločin.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • plavuša13 11.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rokonja 11.07.2010.

    Strasno, najezim se kad vidim ovakvo nesto. Nikad nece biti mira 100%, bit ce jos rata vjerovatno.

  • prazna rubrika_90 11.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare