To je to što me zanima!

Srpski tajkun Kostić želi od Agrokora kupiti Mercator-S

Kostić je zadnjih nekoliko tjedana od austrijskih i talijanskih banaka otkupio njihove tražbine prema Mercatoru za oko 28 milijuna eura, a pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijem banaka...
Vidi originalni članak

Srbijanski tajkun Miodrag Kostić koji je do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zanima se i za kupnju Mercatora-S, maloprodajnog lanca posrnulog Agrokora u Srbiji, ključne tvrtke koja u toj zemlji posluje u okviru slovenskog Mercatora, piše u subotu slovenski portal Siol.net, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

Kostić je zadnjih nekoliko tjedana od austrijskih i talijanskih banaka otkupio njihove tražbine prema Mercatoru za oko 28 milijuna eura, a pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijem banaka koje su Mercatoru dale sindicirani kredit o kupnji još 14 milijuna eura tražbina prema Mercatoru, navodi portal, ne otkrivajući svoje izvore.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupnja hotela Kempinski u Portorožu za 24 milijuna eura 2015. godine, a jedan je od većih dioničara Gorenjske banke u kojoj želi otkupiti većinski vlasnički udio od slovenskih fondova.

Ljubljansko "Delo" pisalo je početkom ovoga tjedna o navodnoj inicijativi iz Srbije da se zbog krize Agrokora i rizika koje ona donosi tvrtkama tog koncerna u Srbiji i Sloveniji te kompanije "izuzmu iz sistema Agrokora". O tome je navodno slovenskom ministru Zdravku Polčivalšeku pisao nekadašnji srbijanski ministar financija Mladen Đinkić, nije poznato u kojoj ulozi. Počivalšek informaciju "Dela" nije komentirao niti na nju reagirao.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • capronza 22.10.2017.

    Odmah prodajte, nek plati koliko je platio todoric, i dio duga bit ce smanjen.

  • intellectus 21.10.2017.

    Sada UDBAši stavljaju "komunistički" novac u opticaj, tedeschi je već na velikoj nozi.

  • istri 21.10.2017.

    ZEMLJE BIVSEG KOMUNIZMA je leglo inteligencije. kojom za kratko ako.... postanes bogati miljarder. vidi kod nas prije za vreme juge ili Dada koliko ich ima naspram onda kada je bijo jedini. a ipak i on samo bravar. dobro sto pisem gluposti pa ne moras biti inteligentan .( samo pokvaren))

Komentiraj...
Vidi sve komentare