To je to što me zanima!

Srpski teritorijalci optuženi za ubojstvo civila u Petrinji 1991.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima sudi u odsutnosti te da se, temeljem zakonske osnove opasnosti od bijega, odredi istražni zatvor protiv trojice okrivljenika ,,,
Vidi originalni članak

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv trojice srbijanskih državljana koje tereti za zlostavljanje i ubojstvo civila tijekom napada JNA i srpskih paravojnih snaga na Petrinju.

Okrivljenike tužiteljstvo tereti da su točno neutvrđenog dana krajem rujna 1991. kao zapovjednici ili pripadnici odreda teritorijalne obrane Banski Grabovac u jednoj od kuća u Petrinji pronašli civila kojega su ispitivali i zlostavljali, a potom mu naložili da krene sadašnjom Kupskom ulicom prema kukuruzištu.

"Drugookrivljeniku i prvookrivljeniku se stavlja na teret da su zapovjedili trećeokrivljeniku i drugim nepoznatim pripadnicima svoje jedinice da pucaju iz svoga osobnog naoružanja u navedenog civila koji im je bio okrenut leđima i potom, zajedno s njima, ispalili više hitaca u njega iz svog osobnog naoružanja. Oštećeni civil preminuo je na mjestu događaja, a njegovo mrtvo tijelo ostavljeno je na rubu navedenog kukuruzišta", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima sudi u odsutnosti te da se, temeljem zakonske osnove opasnosti od bijega, odredi istražni zatvor protiv trojice okrivljenika do okončanja kaznenog postupka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • barica56 05.12.2017.

    Ljudi jel ovo moguće nakon 26 godina i to još u odsutnosti stvarno napredujemo i čudimo se Haškom sudu .

  • SrpskiOrao91 04.12.2017.

    Ma jeste Zagreb ce im sigurno pravedno suditi

  • 04.12.2017.

    Jezušek i Marija, pa kaj bu Pupi rekel?

Komentiraj...
Vidi sve komentare