To je to što me zanima!

Srušili grob Hitlerovih roditelja jer su ga obilazili neonacisti

Mještani Leondinga u Austriji tvrde kako su često viđali autobuse simpatizera nacizma kako pohode grob koji je sada srušen uz pristanak Katoličke crkve
Vidi originalni članak

Austrijske vlasti srušile su nadgrobni spomenik roditelja Adolfa Hitlera jer tvrde da je postao ''mjesto hodočašća'' njemačkih neonacista, piše DPA

Hitlerova daljnja rođakinja, koja je godinama brinula za grob u Leondingu, izrazila je zabrinutost zbog zloupotrebe spomenika koji su neonacisti koristili za izražavanje simpatija. Priopćenjem je objavila kako se odriče prava na korištenje. 

Kako piše DPA, netko je nedavno na grob Aloisa i Klare Hitler stavio vazu sa simbolom SS jedinice Trećeg Reicha, a prije tri godine u blizini je pronađena i ploča povodom 120. rođendana Adolfa Hitlera. Mještani Leondinga tvrde kako su često viđali autobuse pune simpatizera nacizma kako pohode grob koji je sada srušen uz pristanak Katoličke crkve. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • PRCO 01.04.2012.

    Zivim u austriji i poznavajuci zakone nije mi jasno kako su se dogovorili sa crkvom oko uklanjanja groba kad znamo da je grobno mjesto jako skupo i da ako nema nasljednika njime raspolaze opcina(GEMEINDE)

  • hrvatovic 31.03.2012.

    hmm.... na jednoj strani europe se totalno nedužnim ljudima zatire čak i posljednje počivalište, kako bi se država i narod distancirali od fašizma; a na drugoj strani te iste europe, svega par stotina kilometara (i nekoliko svjetlosnih godina) dalje, iz smeća se izvlači ime pravog pravcatog, dokazanog i osuđenog ratnog zločinca, da bi se njegovom rehabilitacijom legalizirala cijela jedna nacional-fašistička ideologija, koja ondje živi i dan-danas, dišući punim plućima, kao u svojim najboljim danima........ i sad neka mi netko kaže, da je današnja srbija zrela za europu???

  • lea9100 31.03.2012.

    Šta su ti jadni roditelji skrivili da im se ruši njihovo posljednje pocivaliste :S Ovo je strasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare