To je to što me zanima!

Stanovnici Botinca žale se na odvratan smrad: 'Blizu su vrtić i škola! Ljude peku oči, kašlju...'

Uznemireni stanovnici zagrebačkog naselja Botinec tvrde da se u blizini njihovih kuća od sredine prosinca odlaže sumnjivi otpad zbog kojeg osjete zdravstvene probleme
Vidi originalni članak

Taj smrad je neizdrživ. Izaziva nam mučnine. Imamo glavobolje, peku nas oči i kašljemo, žale se stanovnici Botinca koji se, kako kažu, već duže od mjesec dana bore sa sumnjivim smradom, a kažu i kako je, osim zraka, i voda upitne kvalitete.

Sve je počelo, kako tvrde, 22. prosinca 2023. godine kad se počeo osjetiti smrad, kojeg opisuju kao spoj fekalija, gnoja i plina, a zadnjih tjedan dana stanje se izrazito pogoršalo. Tvrde da su slučaj prijavili policiji još u prosincu. Policija je izašla na teren, uzeli su izjave zabrinutih stanovnika te su im dali upute da slučaj prijave i državnom inspektoratu, komunalnom redarstvu, ministarstvu zaštite okoliša, gradskoj četvrti, poljoprivrednom redarstvu i drugim službama.  

Botinčani navode da se smrad osjeti zbog neobičnog otpada koji se odlaže na zemljištu koje se nalazi u blizini vrtića i škole. Tvrde kako su, po nalogu policije, sve prijavili nadležnim službama i da im je obećano da će na teren izaći inspekcija. 

- Svi smo jako uznemireni i nećemo stati dok se ova situacija ne riješi. Pošto državne službe nisu pokazale interes da zaštite svoje građane kao što su ih zaštitili u slučaju nedavno 2.2. kad se pojavio neobičan miris na Srebrnjaku i Horvatovcu pa je sve riješeno u roku jednog dana - napisali su građani Botinca u svom priopćenju za javnost. 

Botinčani ističu da se boje moguće ekološke katastrofe, navode da se sumnjive tvari odlažu na vodozaštitnom području, a najviše ih je strah za njihovo zdravlje i zdravlje i vrtićke djece koja se, također, žale na nesnosan smrad. 

Policiji i državnom inspektoratu smo poslali upit za ovaj slučaj. 

- Obavještavamo kako je poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila prijave te je na temelju istih obavila inspekcijski očevid. U dosadašnjem tijeku nadzora utvrđeno je da se na poljoprivrednim površinama obavlja aplikacija digestatom iz bioplinskog postrojenja. Inspekcijski nadzor je u tijeku - javili su nam iz inspektorata. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • Ronin&Hood 08.02.2024.

    Svaka cast vama koji zivite u zg...bio par puta poslovno jedva cekao pobjeci...znaci smece od grada...

  • 08.02.2024.

    Ja sam za pravicu. Treba odlagališta pravedno rasporediti gradom. Svakom njegovo smeće. Malo u Botincu, malo na Pantovčaku, malo u Centru itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare