To je to što me zanima!

Stanovnici Dugava se gušili u smradu: Istrulile 23 tone mesa

Nesnosni smrad širio se iz mesno-prerađivačke tvornice "Ante Jurković" u vlasništvu Nevena Jurkovića. Ondje su istrulile 23 tone mesa, a vlasnik je još uvijek na moru
Vidi originalni članak

Smrad se širi već danima po ulicama Dugava. Bojimo se zaraze i po cijele dane smo doma zatvoreni, kao i naša djeca, rekla nam je stanarka zagrebačke četvrti Dugave, u kojoj su u srijedu zagrebački sanitarni inspektori u zadnji čas spriječili ekološku katastrofu.

Nesnosni smrad širio se iz mesno-prerađivačke tvornice "Ante Jurković" u vlasništvu Nevena Jurkovića. Susjedi su u srijedu ujutro pozvali inspekciju, Veterinarski fakultet i policiju. U međuvremenu je u tvornicu došao vlasnikov sin i otvorio je. Prizor je šokirao sve koji su ušli u prostoriju. Ondje su istrulile 23 tone mesa koje se nalazilo u hladnjačama. 

Jedva dišemo, a mušterije se žale, ne možemo raditi, kažu radnici čistionice u susjedstvu tvornice

Vlasnikovi prijatelji pokušali su pomoći u čišćenju, ali čim su ušli u tvornicu, pozlilo im je i morali su istrčati. Ubrzo su stigli i djelatnici tvrtke za zbrinjavanje životinjskog otpada Agroproteinke, koji od teškog mirisa nisu ni htjeli ući u prostorije dok netko to ne počisti.

Viši veterinarski inspektori pregledali su prostorije. 

- Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasanosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru - rekao nam je inspektor Branko Zbodulja.

- Izgleda da su se pokvarili motori hladnjače i nije se upalio alarm. Mislim da je to sabotaža - tvrdi vlasnik, koji je mjesec dana na moru. 

- Alarm se upalio prije neku večer, ali su došli zaštitari i ugasili ga - opovrgavaju ga susjedi.

- Meso treba odvesti u posebnim kontejnerima. Treba napraviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Vlasnik je trebao isprazniti hladnjače prije odlaska na odmor - kaže inspektor.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • johntaylor 25.08.2013.

    umjeto radit peke, tripice pasticade gradelade lešade itd itd,,,,

  • Mima Šiš 23.08.2013.

    Sve je rečeno, ali meni nije jasno "... još uvijek je na moru... " Angažirane koje kakve službe, stanovnici se bune, vijest u novinama, opsadno stanje, a vlasnik još na moru - neodgodivi posao.

  • LebronPetrovic 23.08.2013.

    Nije dobro za šnicle al je odlično za ćevape i paštetu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare