To je to što me zanima!

Stari drveni lijes ostavili u kontejneru pokraj groblja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Daruvarčani se žale što pokraj tog kontejnera djeca prolaze na putu u školu. Odgvorni za održavanje groblja kažu da nema opasnosti
Vidi originalni članak

Stari drveni lijes stoji već neko vrijeme u kontejneru  za smeće kraj gradskoga groblja u Daruvaru. Nije mi jasno što lijes radi ondje, rekao nam je čitatelj iz Daruvara koji je zabrinut jer pokraj groblja i kontejnera na putu za školu prolaze djeca.
- Riječ je o drvenom lijesu starom osam mjeseci. Odložili smo ga u kontejner jer su posmrtni ostaci pokojnika prevezni izvan Hrvatske. Straha za zdravlje djece i odraslih nema - rekao nam je Boris Pajski, poslovođa groblja iz Darkoma Daruvar, tvrtke koja brine i o daruvarskom gradskom groblju. Naime, svakog pokojnika polažu u limeni okvir koji se potom zavari. Taj limeni okvir stavlja se u drveni lijes.
- U slučaju da se lijes mora iskopati ili izvaditi iz grobnice, on se temeljito dezinficira. U nekim slučajevima drvo lijesa se melje ili ga se odlaže na otpad. Ovaj put smo ga odložili u kontejner, no prethodno smo ga dezinficirali, pa je u kontejneru zapravo čisto drvo - rekao nam je Pajski. Straha da bi se djeca mogla zaraziti bakterijama, kaže, nema.
- Pa i mi se brinemo za naše zdravlje - dodaje Pajski koji sugrađane poziva da mu se obrate ako imaju dodatnih pitanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare