To je to što me zanima!

Stari slovački dvorac zapalili dječaci koji su pušili cigarete

Dvojica prijatelja bacali su šibice po suhoj travi u blizini dvorca. Trava je ubrzo počela nekontrolirano gorjeti, a vatra se zatim proširila na dvorac Krasna Horka
Vidi originalni članak

Istraga je pokazala da su slovački nacionalni ponos dvorac Krasna Horka zapalili dječaci. Dvojica prijatelja u dobi od 11 i 12 godina skrivali su se oko dvorca gdje su htjeli pušiti cigarete. Paleći cigarete šibicama su zapalili i suhu travu, koja je počela gorjeti. Vatra se nekontrolirano počela širiti te je zahvatila i stari dvorac. 

Krasnu Horku gasilo je čak 84 vatrogasca, kojima je posao otežavao jaki vjetar. Na dvorcu iz 14. stoljeća, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, u potpunosti je izgorio cijeli krov. 

Iz slovačkog Nacionalnog muzeja, koji vodi dvorac, ističu kako su većinu stvari iz dvorca, poput starog namještaja, fotografija i slika uspjeli sačuvati, piše slovačka Pravda. Obzirom da dječaci imaju manje od 15 godina po slovačkim zakonima neće biti kazneno gonjeni.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • brpljok 12.03.2012.

    Jel bar bio Marlboro.

  • konjina 12.03.2012.

    djeco ima puno dvoraca gdje bi trebalo pušit tu u hrvatskoj i ponesite punoooo šibica

  • perga 12.03.2012.

    netko pametan je rekao -u stvari ja kazem djeca nisu kriva djeca ce uvijek biti djeca znatizeljna da je noc prije pala rosa,kisa,vjetar puhao u drugom smjeru nikom nista bolje krov nago djeca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare