To je to što me zanima!

Staro postalo moderno: Čitava povijest unutar 100 kvadrata

Gramofoni, vinilke, Vespe, šminka i frizure inspirirane prošlim desetljećima, antikni namještaj zadnjih nekoliko godina ponovno su zavladali svijetom i Hrvatskom
Vidi originalni članak

Gramofoni, vinilke, Vespe, šminka i frizure inspirirane prošlim desetljećima, naočale s velikim okvirima i antikni namještaj zadnjih nekoliko godina ponovno su zavladali svijetom i Hrvatskom. Gotovo svako desetljeće prošlog stoljeća diktiralo je određeni modni stil, tehnologiju i način života, a također je uspjelo pronaći i mnogobrojne obožavatelje. Poklonika retro stila kod nas je sve više, a nekoć staromodne, odbačene i prezrene stvari postale su način života. Uz modu, stil i dizajn, obrti čiji su interijeri uređeni u vintage “štihu”, na velika su nas vrata pustili da iz prve ruke osjetimo taj duh prošlosti i provjerimo je li nostalgija za drugačijim tempom života opravdana.

- Ljudima je dosta minimalizma i ravnih linija. Žele nešto s pričom, a ne stil proizveden na industrijskoj traci. Zato kupuju namještaj u antikvarnicama, a robu u second hand dućanima. Prije su se predmeti izrađivali s puno više pažnje i značenja, a ljudi su to ponovno počeli cijeniti - kaže zagrebački antikvar Željko Svirać.

>>> Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 16

  • ilmare 01.01.2015.

    Nikad mi ovaj moderni stil nije legao . Boje mrtve , neudoban namještaj, sve izgleda hladno i sterilno... Ne treba ni sa starim stilom pretjerivati. Uzimati ,što je praktično i UDOBNO...

  • brko1 01.01.2015.

    Haha a mi smo imali retro hotele i vile i sve ih preuredili u sterilnu modernistiku!

  • marijaterezija2 31.12.2014.

    Ima neku toplinu, ovako okruglasto, volim tepihe, zavjese,udobne naslonjače, tople boje više nego minimalizam inox, plastika, pločice gole parkete, prozore bez zavjesa ali sve je stvar ukusa. Uostalom neka sredina je po meni najprikladnija jer ipak se stan ne uređuje za jedan dan nego za dug period.

Komentiraj...
Vidi sve komentare