To je to što me zanima!

Stazić: Na HRT-u je kaos, tražim raspravu u Saboru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vladajući na Stazićeve prozivke uzvraćaju da je stanje na HRT-u dramatično već duže vrijeme, a prozivaju ga da on nije dva mj. sazvao sjednicu
Vidi originalni članak

Predsjednik Odbora za medije Nenad Stazić hitno je ujutro sazvao sjednicu tog tijela iako je ona bila zakazana za 13.30 sati. Tražio je da se Zakon o HRT-u hitno uvrsti na na plenarnu sjednicu.
- Stanje na HRT-u je takvo da iziskuje hitnu raspravu u Saboru i to zbog zadnjih zbivanja na Prisavlju. Programsko vijeće ostalo je bez dvije članice i sada više nema dovoljno članova da izabere redovitog glavnog ravnatelja. Članovi odbora iz parlamentarne većine odbijaju izabrati 11. člana vijeća dok se istovremeno na HRT-u zbiva kaos - obrazložio je Stazić razloge hitnog sazivanja sjednice. HDZ-ovci se na sjednici nisu pojavili zbog drugih obveza, ali su se ispričali. Zbog nedostatka kvoruma sjednica odbora će biti u ranije zakazanom terminu. Vladajući na Stazićeve prozivke uzvraćaju da je stanje na HRT-u dramatično već duže vrijeme, a prozivaju ga da on nije već dva mjeseca sazvao sjednicu Odbora. Kazali su i da se ništa neće promijeniti bude li sjednica koji sat kasnije.

I DAMIR GRUBIŠA PODNIO OSTAVKU
Nakon što je Hloverka Novak-Srzić postala v.d. direktorice programa HTV-a, Programsko vijeće napustio je i prof. dr. Damir Grubiša. Grubiša je pozvao Programsko vijeće da podnese kolektivnu ostavku. Isto Programsko vijeće koje je sada imenovalo Hloverku ju je i smijenilo prije šest mjeseci, piše Jutarnji list. U srijedu su ostavke podnijele Sanja Modrić i Marina Škrabalo. Grubiša tvrdi da je uvedena direktna državna kontrola nad HRT-om.

STAZIĆ: TKO ĆE VAM GLEDATI TU DRŽAVNU TELEVIZIJU?!
Na Odboru za medije vodila se žestoka rasprava o izmjenama zakona prema kojem bi se HRT-u smanjila pristojba i ponovno uredilo djelovanje javne televizije, ali i jači nadzor financijskog poslovanja. Oporba smatra da je za kaos na javnoj televiziji kriva vladajuća koalicija.
- Odgovornost isključivo leži na političkoj većini za ovo stanje koje je sada na HRT-u, koje prijeti da od javnog servisa HRT pretvori u državnu televiziju koja valjda ima za cilj da dobro pripremi izbore - kazao je Goran Beus Richembergh (HNS).
Oporba upozorava i da smanjenje pretplate vladajućima služi kao sredstvo ucjene, ali i da će od uništavanja javnog servisa profitirati komercijalne postaje, kojima je cilj samo zarada.
- Tko će gledat tu državnu televiziju. Znate tko, oni koji kupuju na kiosku Vjesnik i čitaju ga. A kad ste zadnji put vidjeli bilo koga da dođe na kiosk i kupuje te novine. E ti će vam gledat televiziju, nitko! - kazao je Nenad Stazić (SDP).
HDZ se brani da je novi zakon europski te da će smanjenje pretplate pomoći građanima.
- Ovih 20 kn nije nešto, ali je bolje nego ništa i od povećanja pretplaze za 20 kuna. Građani će sigurno biti zadovoljni ovime, bez obzira na vaše demagoške tvrdnje da je to ucjena, napad na neposlušne - rekao je Josip Đakić (HDZ).
Zakonu o HRT-u se protive i komercijalni nakladnici, jer se njime javnoj televiziji omogućava uvođenje još dva digitalna kanala te što im se i daje omogućava zarada od reklama.
- Zahtjevamo da se javnom nakladniku ukine komercijalno vrijeme ili da se barem ono barem smanji i da se točno uvrdi datum kada će komercijalne aktivnosti javnog nakladnika prestati - rekao je koordinator komercijalnih nakladnika Marjan Jurleka.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ajmohrvatska0508 08.07.2010.

    Stazic se treba brinuti za Radio-televiziju Srbije (RTS) a ne za HRT jer on kao srbijanska nacionalna manjina u Hrvatskoj ne može biti objektivan ako uzmemo u obzir da mrzi sve što je Hrvatsko

  • tajnamoja 08.07.2010.

    Hloverka stiže, sazvao Stazić sjednicu ili ne.

  • TOMO OMIS 08.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare