To je to što me zanima!

Stazić o Sabi: Priznanje nije dobra poruka za našu stranku

Vidjet ćemo kako se nagodio, što je priznao. Ne odlučujem o tome ja, uostalom, ali samo priznanje krivnje nije dobra poruka za stranku, rekao je Stazić o Željku Sabi
Vidi originalni članak

Igor Dragovan (SDP) nije želio komentirati slučaj vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe koji je navodno spreman nagoditi se u slučaju u kojem ga USKOK tereti za pokušaj podmićivanja gradskih vijećnika iz HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića. Upitan je li to priznanje krivnje i može li to utjecati na status SDP-a i percepciju javnosti, odgovorio je:

- Ne mogu vam komentirati nešto s čime nisam upoznat. Kao što znate izašao sam iz sabornice za vrijeme glasovanja, ne znam uopće o čemu se radi. Kada budem upoznat s činjenicama, onda mogu odgovoriti na vaša pitanja. U Saboru će biti prilike da odgovorim na sva pitanja kada bude sjednica Glavnog odbora stranke. Prema tome, nemojte me tjerati jer vam u ovom trenutku stvarno ne mogu odgovoriti na ta pitanja - kazao je.

Ni Nenad Stazić (SDP) nije znao je li Sabo ponudio nagodbu, ali napominje da je to stvar pravosuđa.

- Ako je iskoristio zakonsko pravo da se nagodi, onda je to pravo iskoristio. Ako to znači, odnosno podrazumijeva priznanje krivnje, onda jedino mogu konstatirati da je priznao svoju krivnju - rekao je.

Upitan može li to štetiti SDP-u. Stazić je odgovorio da ne zna.

- Vidjet ćemo kako se nagodio, što je priznao. Ne odlučujem o tome ja, uostalom, ali samo priznanje krivnje nije dobra poruka za stranku - nije, nije dobra poruka. Nije dobro za njega prije svega, ali nije ni za stranku kad on predstavlja stranku - izjavio je.

Gordan Jandroković (HDZ) smatra kako je nagodba Sabe s Uskokom pokazatelj da je on očito cijelo vrijeme govorio neistinu kada je negirao da se dogodio slučaj političke korupcije.

- Ako je točno ovo što prenose mediji on će morati snositi političku, a vjerojatno i kaznenu odgovornost. Što se tiče njegove stranke, poruka je potpuno jasna - optuživali su druge, govorili da se radi o kolektivnoj krivnji, e sada me zanima kako će se SDP nositi s ovim - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • luddoboli 21.03.2014.

    Neke stvari bi trebalo staviti u statut stranke(partije) 1)SDP-ovac nikad ne laže 2) U koliko se dogodi da SDP-ovac laže znaći da je zapravo ubačeni kadar HDZ-a 3)U koliko SDP- ovac prizna laž znači da nije ni imao namjeru lagati već citira HDZ-oca 4)U slučaju da se dokaže laž i druga kriminalna djela SDP-ovca može mu suditi samo sud njegove partije.

  • tessa 10 21.03.2014.

    Sabo manipulator.

  • ben hur panonius 21.03.2014.

    priznati svoju krivicu je hrabrost a Stazić je na stazi koja s tim i ostalim ljudskim vrlinama nema veze,kada popije 2 litre žestice može tvrditi koliko mu drago da je trijezan svi drugi prepoznaju istinu od koje se nemože pobjeći..

Komentiraj...
Vidi sve komentare