To je to što me zanima!

Stazić: Pijetlovi kukuriču, vašem cirkusiranju ide kraj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vi kradete od budućnosti , ali to nije samo vaša budućnost, već budućnost cijelog naroda - nizao je Stazić i rekao da ova vlada vodi kola nizbrdo
Vidi originalni članak

SDP-ov Nenad Stazić zaključio je da se Hrvatska od rata nije nalazila u takvoj sitaciji. Poručio je Vladi da oni koji vode zemlju trebaju podnijeti žrtvu, zaboraviti sebični interes i voditi se interesima naroda.
- Sve ekonomske analize, i lijevih i desnih govore isto: nastavi li se ovako, slijedi propast i kola kreću nizbrdo. Vlada koja vodi ta kola ne posustaje, a ministar Šuker se smije. Vi kradete od budućnosti , ali to nije samo vaša budućnost, već budućnost cijelog naroda - nizao je Stazić i rekao da se ponašaju kao Marinkovićev Maestro koji izvlači slamaricu da bi se mogao grijati.
- Vi ste opisani u literaturi. Šuker putuje svijetom i smije se. Svakoga dana, i radnog i neradnog, zadužio nas je za 10,176 milijardi eura. I pritom se smije. Toliko narod plaća vaš smijeh svakoga dana - rekao je Stazić. Prozvao ih je za bahatost ali i najavio preporod Hrvatske.
- Sami sebi danas plješćete, oduševljeni ste svojom pameti, dok građani grcaju u sve većoj bijedi pod teretom vaše vlasti. Gledam tu vašu bahatost kojoj će doći kraj. Ovo vaše cirkusiranje, tom vašem uzajamnom pljeskanju, toj vašoj galami doći će kraj. Već kukuriču pijetlovi u zoru, sve ih je više i sve su glasniji. Bude se građani Hrvatske da budni dočekaju dan kada će Sanader kupiti svoje satove po ulicama i kad će se zamrznuti taj smijeh na vašim usnama - zaključio je Stazić.

ŠUKER: SPREMAN SAM SASLUŠATI IDEJE SDP-a
Ministar financija Ivan Šuker u pomirljivom je tonu zaključio raspravu o rebalansu proračuna. I sam je konstatirao da je rasprava počela poprilično burno te priznao da je dobro da su počeli raspravljati što bi trebalo učiniti da se oživi gospodarstvo i da se povećaju investicije kako bi se na taj način popravila prihodovna strana proračuna.
- Nije dobro robovati politikantskim idejama, jer nas ne vode nikuda. Ali istina je da smo se potrudili napraviti antipoduzetničku klimu u Hrvatskoj, iz ovih ili onih razloga. I onda se čudimo kad krupni kapital bira gdje će otići i zaobilazi Hrvatsku. Pogledajte promet Zagrebačke burze. Koga bi oporezivali i kome bi uzeli. Nemojmo govoriti da trebamo privlačiti strane investitore, a s druge strane nabijati poreze - rekao je Šuker te ponovio biblijsku izreku neka kamen prvi baci onaj tko je bez grijeha. Dodao je da je spreman sjesti i saslušati ideje SDP-ovih Slavka Linića i Branka Grčića, jer je svima u interesu da nešto naprave.

OVDJE čitajte tijek današnje rasprave u Saboru

Idi na 24sata

Komentari 20

  • šetač 26.08.2010.

    ma sve je to ista bagra. na našu žalost kad gledam sabor samo vidim hrpu senilnih staraca koji se nadjebavaju nekom kvazi inteligencijom. Hrvatska ima pametnih ljudi koji bi znali upravljat državom (Pavuna, Zidić, Radman...) ali nema šanse da netko pametan preuzme kormilo dokle god ovi se mjenjaju i jedni druge ne diraju.

  • pernica 26.08.2010.

    a da ova Jaca malo sreže plaće svojim zastupnicima u saboru, smanji broj službenih audia koji vozaju te zastupnike, pronađe lažne branitelje koji primaju mirovine od 10 000 kuna, a nisu ni invalidi, niti su bili u ratu, ukine novac koji odlazi u Hercegovinu jer njihove majke rode u Hrvatskoj i primaju porodiljni a žive u Hercegovini i imaju po 4-5 djece itd, itd, a ne samo uzimat kredite- a tko će to vraćat gospođa Jaca???? ma kad će ti izbori da maknemo ove lezilade iz HDZ-a, valjda će doć neki pametniji na vlast!!!!!

  • Brano 26.08.2010.

    ovaj Satzić pravo kukuriče

Komentiraj...
Vidi sve komentare