To je to što me zanima!

Štedljivi šef Đurđevca: Što će mi auto? Imam bicikl na struju

Zahvaljujući Željku Lackoviću gradski proračun je u plusu. On za svoju poziciju ne prima plaću. Gradonačelnik Lacković smatra da je krajnji tren za promjene
Vidi originalni članak

Željko Lacković, čelnik Đurđevca, jedan je od najštedljivijih gradonačelnika u Hrvatskoj. Odnedavno se vozi električnim biciklom jer želi kod sugrađana podići svijest o ekologiji.

- Osobno radim volonterski bez primanja ijedne kune od početka mandata, a prihode ostvarujem u svojem odvjetničkom društvu. Nikad nisam koristio službeno vozilo, mobitel niti primio dnevnicu ili bilo koji drugi oblik naknade za svoj rad u Gradu - pojašnjava svoje prihode ovaj doista specifični gradonačelnik izabran prije dvije godine kao nezavisni kandidat.

Nakon prvog poteza kojim je smanjio plaće svim zaposlenima u Gradu i gradskim ustanovama za 21 posto te smijenio direktore komunalnih poduzeća zbog pogodovanja tvrtkama u vlasništvu članova Nadzornog odbora i povezanim tvrtkama u kojima su “vedrili” i “oblačili” članovi HDZ-a i SDP-a, Lacković je pao na proračunu. HDZ i SDP su pokazali da mogu biti složni čim netko dodirne njihove sinekure. Glasali su protiv proračuna, a da na njega nisu imali ni jedan amandman. To dovoljno govori, kaže Lacković, o motivima zbog kojih su se udružili protiv njega. Lacković je na ponovljenim izborima pobijedio uvjerljivo u prvom krugu dobivši 60 posto glasova, a njegova je nezavisna lista osvojila devet od 15 vijećnika. Time je pomeo i najjače stranke. U rad Grada uveo je sve standarde odgovornog i najekonomičnijeg upravljanja. Ukinute su naknade za rad svim članovima Gradskog vijeća, Mjesnih odbora i radnih tijela. U sve je to krenuo vidjevši da je Đurđevac sve više tonuo u provinciju, prihodi se smanjivali, a Grad grcao u dugovima. Ubrzo se pokazalo da je Lacković u pravu jer je 2014. godinu Đurđevac završio s rekordnim plusom na računu od 5,3 milijuna kuna, nakon petogodišnjeg deficita od 4,3 milijuna kuna.

Poznati đurđevački odvjetnik i gradonačelnik kandidirat će se na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Vrijeme je za ljude koji će živjeti za Hrvatsku, a ne na račun napaćene zemlje i siromašnih ljudi - poručuje Lacković.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • haharica 15.10.2015.

    Smiješno.Nikad ga vidjela na biciklu.Najsmješnije od svega je da kad ide u Županiju(Kc)ima svog vozača jer ne zna voziti automatic!

  • Ivanvidic 15.10.2015.

    Međutim, pokaže li se istinitim da ste građanima povisili komunalnu naknadu od 50 do 100%?, kao što u komentaru kaže osoba pod imenom Reaper, tada, jasno je, u dijelu aktivnosti za narod gradonačelniče Lackoviću imate za ozbiljno poraditi.

  • Ivanvidic 15.10.2015.

    Čestitke čovječe gradonačelniče. Čestitke građanima Đurđevca na pametnom izboru prvog čovjeka Grada. Bravo! Gospodine Željko Lackoviću tako se živozidaški voli, štiti i brani Domovina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare