To je to što me zanima!

Štednja: Invalidi, djeca i žene će ostati bez pravobranitelja?

trenutačni samostalni pravobranitelji bi postali zamjenici pučkog pravobranitelja Jurice Malčića, ukoliko Vlada prihvati prijedlog Zakona o pučkom pravobranitelju
Vidi originalni članak

Ukoliko Vlada prihvati prijedlog Zakona o pučkom pravobranitelju, posebna pravobraniteljstva za djecu, ravnopravnost spolova i invalide bi uskoro mogli ukinuti. Te bi institucije u tom slučaju bile pripojene Uredu pučkog pravobranitelja, prenosi Jutarnji list. Prema tome, trenutačni samostalni pravobranitelji bi postali zamjenici pučkog pravobranitelja Jurice Malčića. 

Iz Ministarstva pravosuđa su izvijestili kako je osnovna intencija toga jačanje pučkog pravobranitelja sukladno ustavnim promjenama. Neslužbeni argument tome je i ušteda. 

Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, rekla je kako smatra da bi gubitak nezavisnosti specijaliziranih pravobranitelja bio korak unazad u zaštiti prava ranjivih skupina. Osim nje, ni UNICEF nije za ukidanje posebnog dječjeg pravobraniteljstva. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • _july_ 21.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ljutatrava 21.04.2011.

    Bolje i bez njih nego s njima.

  • lang 21.04.2011.

    još malo pa će upisi djece u vrtiće,a kad mi dijete opet odbiju jer je invalid obratiću se jelavički, jer joj je kao posao štititi interese djece

Komentiraj...
Vidi sve komentare