To je to što me zanima!

Stigao toplinski udar: Knin je rekorder, izmjerili 37 stupnjeva

U nedjelju će biti još toplije. Vjetar će biti slab, a jutarnja temperatura kretat će se između 19 i 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura bit će oko 33 i 38 stupnjeva
Vidi originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog iznimno visokih temperatura na kojima će se ovaj vikend pržiti cijela zemlja. Upozoravaju kako će sredinom dana i poslijepodne u subotu biti vrlo vruće i sparno, a temperature će se kretati između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva. 

Već od ranih jutarnjih sati počelo je nemilosrdno pržiti. Rekorder je bila Komiža u kojoj je u 7 sati izmjereno 27 stupnjeva. Odmah iza njega su Split s 26 te Mali Lošinj, Pula, Zadar i Varaždin s 25 stupnjeva. 

Temperaturni rekorderi u 14 sati

Knin - 37 stupnjeva 

Slunj, Beli Manastir - 36 stupnjeva

Đakovo, Županja, Imotski, Metković, Sisak, Sinj - 35 stupnjeva

Mjesta u kojima temperatura nije prelazila 30 stupnjeva

Crni Lug, Dubrovnik, Komiža, Parg-Čabar - 29 stupnjeva

Sljeme - 27 stupnjeva

Zavižan - 21 stupanj

U nedjelju će biti još toplije. Vjetar će biti slab, a jutarnja temperatura kretat će se između 19 i 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura biti će između 33 i 38 Celzijevaca. Stoga držite se hlada'i pokušajte izbjegavati izlaganje suncu između 11 i 17 sati. Ukoliko uživate na plaži ne zaboravite se namazati kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Liječnici ističu kako na oprezu posebno trebaju biti kronični bolesnici i stariji. Uzimanje tekućine i laganija odjeća su obavezni.

Ugodnije vrijeme s kišom previđa se tek za četvrtak kada se očekuje i kiša. Temperatura bi tada trebala pasti za nekoliko stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • user_28947 01.07.2012.

    Dobro da ne pada snijeg, ko bi ga čistil za ove vručine.

  • jluci82 01.07.2012.

    Lako Kninjanima na +38 i malu vlagu u zraku.Kod nas u Slavoniji je oko 35,a vlaga u zraku-kao kad staviš glavu na "onu stvar" i još se pokriješ po glavi.

  • Tiranosaurus 30.06.2012.

    Ja kažem..NEKA GORI jer..postoji stara priča..pa kaže..natjecali se Vjetar i Sunce..tko će prije skinuti odjeću ljepoti ženi što šetala je kraj izvora tamne vode..i puhnu Vjetar iz sve snage..sve vijori..čupa drveće..fijuće na sve strane..ali ljepota žena se još više stisla u svoj ogrtač..zakopčala je i najgornji gumb haljine..zima je trese...vidio Vjetar da ništa od toga pa počeo razmišljati kako uspjeti..ali sad je Sunce krenulo..zablistalo svim svojim sjajem..vručina na samoj granici..tek toliko da se sijeno ne zapali..i eto ljepote žene..skidala je komad po komad odjeće..zabljesnulo njeno nago tijelo kraj izvora tamne vode. Eto..zato kažem..neka gori..lijepe su naše balkanke..nema takvih cijeli svijet

Komentiraj...
Vidi sve komentare