To je to što me zanima!

Nevrijeme haralo Hrvatskom: Pijavica kod Dubrovnika, ceste pod vodom, potonule brodice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snažno nevrijeme protutnjalo je poslijepodne Hrvatskom i napravilo velike štete. U brojnim mjestima bile su poplavljene ceste, jaka tuča pala je oko 17 sati u Zagvozdu. Meteorolozi kažu da će se vrijeme smiriti kroz večer
Vidi originalni članak

Jaka kiša u Dubrovniku i Požegi oko 14.30 sati je poplavila ulice gradova. Nevrijeme je trajalo nekih 15 minuta, a tijekom dana razne vremenske nepogode mogu se očekivati u cijeloj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U Dubrovniku ima šteta, poplavljene su ulice i voda ulazi u kafiće kojima su niski ulazi, a poplavljene su i cijele terase  - ispričala nam je čitateljica. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Kod Dubrovnika su poslijepodne snimili i pijavicu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mještani Oliba i turisti morali su spašavati brodice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meteorolozi su najavili promjenjivo vrijeme u cijeloj državi, a na Jadranu su moguće jake grmljavinske oluje, kiše i moguće pijavice. Dobra vijest je da je ova promjena kratka i već prema večeri se očekuje smirivanje.

U Požegi su poplavljene ulice i promet je usporen. 

- Čuo sam se s kolegom koji radi u vatrogasnoj postrojbi, oni izlaze na teren i ispumpavaju obiteljske domove i poslovne prostore koji su poplavljeni - rekao nam je čitatelj iz Požege. 

Jako nevrijeme pogodilo je i Senj, zbog jakog vjetra i nemirnog mora potonule su neke brodice. 

- Veliko je nevrijeme, jaka kiša i grmljavina, valovi su veliki i to sve nosi brodice. Neki brodovi su potopljeni, a u nekima se nakuplja voda - ispričala nam je čitateljica iz Senja. 

Grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnom kišom i tučom u poslijepodnevnim satima zahvatilo je zabiokovski kraj. Tuča veličine badema najviše je štete napravila na poljoprivrednim kulturama. U Zagvozdu je u jednom trenutku bilo nemoguće prometovati od količine kiše na prometnicama. Otužno je bilo gledati kako tuča uništava rajčice, paprike, krastavce i grozdove na vinovoj lozi. Nevrijeme je oko 17 sati zahvatilo i vrgorački kraj.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Goran578 18.08.2020.

    blazena dalmacija nema kise nema zita al cvrsto stoji kita

  • Trottur 18.08.2020.

    A sta bi bilo da nisu najavili ovo ima 10 dana

  • POTPEC 18.08.2020.

    Pa koliko smo uništili šuma i prirode, zbog betonizacije, nije ni čudo šta nam se događa... BIĆe i gore i opet čemo se čuditi čudima prirode, ne gledajući svoja djela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare