To je to što me zanima!

Stiglo nevrijeme: Jak vjetar i kiša u Istri, Zagrebu, Osijeku...

Promjena vremena prvo je stigla u Istru. Oko 15:30 sati prvi olujni sustavi ušli su sa talijanskog kopna na otvoreno more gdje su prema svemu sudeći još malo ojačali...
Vidi originalni članak

Nevrijeme s jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je u ponedjeljak navečer Zagreb, središnju Hrvatsku, područje Rijeke, i Kvarnera, otoka Paga, dijelove Dalmacije, Liku i Gorski kotar, dio Slavonije...

Na području Slatine padala je i tuča.

Promjena vremena prvo je stigla u Istru. Oko 15:30 sati prvi olujni sustavi ušli su sa talijanskog kopna na otvoreno more gdje su prema svemu sudeći još malo ojačali, piše Istramet.

Jak vjetar podignuo je prašinu, a lokalno ima i materijalne štete. Trenutno nema dojava o pijavicama ili tornadima.

U Istri je već i osvježilo pa je tako u 19 u Pazinu je bilo 18 stupnjeva, a u Puli, Rovinju i Poreču 19 stupnjeva. Puhao je jak zapadnjak i sjevereozapadnjak. U Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježili su udare do 83 km/h, a u Poreč u Barbanu 80 km/h. 

Kiše će biti i u utorak, pogotovo ujutro

Sutra se u prvom dijelu dana još očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji, dok na istoku zemlje, u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije mogu pasti i veće količine oborine. Poslijepodne postupno smirivanje vremena, ali će mjestimice još biti oborina, ponajprije na krajnjem istoku i jugu zemlje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu prolazno bura, a u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni. U unutrašnjosti osjetno svježije, osobito danju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na moru od 19 do 22, a najviša dnevna između 22 i 26, a na Jadranu od 27 do 30 °C, javlja DHMZ.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • đes bio devdestprve 25.07.2017.

    Tornadima?!?!?!?!?! Pa gdje mi živimo, u Texasu???

  • believe000 25.07.2017.

    Al je nocas bilo ugodno spavati.

  • Wal Maxx 25.07.2017.

    Spavala kao beba

Komentiraj...
Vidi sve komentare