To je to što me zanima!

Stipe Mesić u Vukovaru: Hrvati trebaju biti Hrvati, a Srbi Srbi

Mesić je ocijenio kako Hrvatska nema budućnosti ako njezini građani jedini druge budu prepoznavali isključivo po nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti, prenosi HRT
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik Stjepan Mesić komentirao je u ponedjeljak govor Josipa Đakića s predizbornog skupa u kojem je rekao da članovi Kukuriku koalicije imaju imena kao da sačinjavaju srpsku vladu.

- Hrvati trebaju ostati Hrvati, a Srbi Srbi, ali da im to ne bude profesija i da od toga ne žive - poručio je Mesić gostujući na javnoj tribini Europskog doma u Vukovaru. Ocijenio je kako Hrvatska nema budućnosti ako njezini građani jedini druge budu prepoznavali isključivo po nacionalnosti i vjerskoj pripadnosti, prenosi HRT.

- Najviše zabrinjava što takve pokušaje revizije povijesti podupiru i političke stranke u Hrvatskoj, jedne koje reviziju podržavaju, a druge šutnjom - rekao je Mesić i dodao kako se namjerno prešućuje činjenica da je i vukovarskih Srba bilo među braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

Mesić je na kraju zaključio kako, bez obzira tko pobijedi na izborima, u Hrvatskoj mora doći do promjena.

- Promjene su neodgodive jer je hrvatsko gospodarstvo uništeno u kriminalnoj privatizaciji koja je išla do samih vrhova vlasti - rekao je bivši predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • BrankoStojković 25.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Boy X 13.10.2011.

    Javlja se opet jedan igrač,nije mu dosta penzija i sve ostalo mukte?Voli bi znati što je taj napravio dobroga za Hrvatsku?Opet se bori za fotelju,jer malo mu je to što ima.

  • feba 12.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare