To je to što me zanima!

Stiže nam kiša i grmljavina, temperature i dalje do 35°C

Oborine će najprije biti u sjeverozapadnim i središnjim krajevima, potom i na istoku, a u noći lokalno i u Istri te Gorskom kotaru. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito na zapadu
Vidi originalni članak

U većini krajeva u petak će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, no sa sjevera stiže postupno naoblačenje koje će poslijepodne i osobito u noći na subotu donijeti lokalno kišu i pljuskove s grmljavinom, upozoravaju je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Oborine će najprije biti u sjeverozapadnim i središnjim krajevima, potom i na istoku, a u noći lokalno i u Istri te Gorskom kotaru. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito na zapadu.

Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, uz obalu Istre i jugoistočni, a u noći će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Zbog nadolazećeg vikenda moguće poteškoće u prometu

Zbog nadolazećeg vikenda i pojačanog prometa moguće su poteškoće u prometu, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju na strpljenje.

Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na većini graničnih prijelaza, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče osobito na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II, A2 Zagreb-Macelji, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Ličkoj magistrali (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu, u blizini turističkih središta na obali te u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog prometne nesreće na Mostu slobode u Zagrebu u smjeru sjevera promet je obustavljen i preusmjerava se uz regulaciju prometne policije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare