To je to što me zanima!

Stiže oluja za proslavu 'Oluje', čeka nas obilna kiša i jak vjetar

Lokalno obilna i intenzivna oborina može uzrokovati bujične i urbane poplave. Zbog mogućih jačih pljuskova i obilne oborine savjetuje se praćenje vremenske prognoze...
Vidi originalni članak

U četvrtak, na praznik, slijedi velika promjena vremena na kopnu u kojoj će grmljavine i obilne kiše, moguće i jačeg nevremena biti već od jutra. Puhat će i jak sjeverac, a zatim nas očekuje smirivanje i do vikenda opet toplo i sunčano vrijeme.

Na Jadranu vrlo sličan scenarij - nestabilno, uz jače grmljavinske oluje duž cijelog Jadrana, a u petak još rijetko pljuskovi, uglavnom na jugu.

Budite oprezni za vrijeme nevremena

Državni hidrometeorološki zavod izdao je i posebno priopćenje povodom nadolazećeg nevremena. U njemu se upozorava da je moguća mjestimična tuča, a na Jadranu i pijavice.

Lokalno obilna i intenzivna oborina ponegdje može uzrokovati bujične i urbane poplave.

Posebna pozornost potrebna je na opožarenim područjima gdje je moguće iznimno brzo površinsko otjecanje uslijed nedostatka vegetacije.

Zbog mogućih jačih pljuskova i obilne oborine savjetuje se praćenje vremenske prognoze, kao i upozorenja na opasne vremenske pojave. Nakon osvježenja u četvrtak prema vikendu će posvuda biti malo toplije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nap 04.08.2021.

    Puknut ce ovih 40 c

  • 04.08.2021.

    Dosadni ste više, iz dana u dan ima pet dana najavljujete tu promjenu vremena, kao da sudnji dan stiže.

  • mariadolores 04.08.2021.

    Slavimo oluju pljačke Hr

Komentiraj...
Vidi sve komentare