To je to što me zanima!

Stiže snažna promjena vremena

U nedjelju se očekuje nagli pad temperature. U gorskim krajevima i središnjoj Hrvatskoj bit će oborina, a na sjevernom Jadranu očekuju se pljuskovi i grmljavina
Vidi originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod najavio je veliku promjenu vremena od nedjelje. U priopćenju su naveli da će kiša koja će najprije zahvatiti zapadne krajeve Hrvatske, a tek u noći na ponedjeljak stići i do krajnjeg juga.

- Nakon iznadprosječnog rujna, i listopad je do sada bio topliji od prosjeka. Dapače, u nekim su gradovima zabilježene i nove rekordne vrijednosti za najvišu listopadsku temperaturu. Iako bi neki voljeli da toplina potraje još neko vrijeme, u nedjelju (15. listopada 2023.) stižu izražena promjena vremena i zahladnjenje - objavili su iz DHMZ-a. 

Frontalni sustav povezan s ciklonom nad Skandinavijom stići će do zapada Hrvatske u noći na nedjelju te se, zbog jačanja anticiklone sa sjeverozapada, glavninom već početkom ponedjeljka premjestiti preko nas dalje na istok. S prolaskom fronte pritjecat će zamjetno hladniji zrak.

Oborine će lokalno biti jače pogotovo u gorskim krajevima te u središnjoj Hrvatskoj, a izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se na sjevernom Jadranu. 

Temperatura zraka će u nedjelju biti osjetno niža.

- Osjećaju hladnijeg vremena dodatno će doprinijeti umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu te jaka do olujna bura na moru.Uz jačanje anticiklone već će ponedjeljak biti sunčaniji i u mnogim dijelovima Hrvatske manje vjetrovit, no zbog zadržavanja vlage u blizini naših krajeva ne i posve stabilan. Krećete li u nedjelju na put ili planirate aktivnosti na otvorenom, svakako pratite prognoze i upozorenja DHMZ-a - naveli su u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • PetarLu17 14.10.2023.

    Stiže kiša ali prekasno za poljoprivredu , jesenska sjetva je počela zemlja suha i tvrda da se jedva ore.

  • sky linee 14.10.2023.

    Doći će kiša i ne bude dugo bit će još toplih dana samo se sjetite Božića uvijek toplo 😀

  • shadow x 13.10.2023.

    Obožavam jesen, maglu i miris pečenih kestena. Najljepše godišnje doba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare