To je to što me zanima!

Stiže promjena vremena: U petak će kod nas pasti snijeg

Velika promjena vremena u Hrvatsku će donijeti snijeg. On bi već u petak mogao pasti u najvišem gorju. Niži predjeli na njega će još malo pričekati, možda do studenog kad su najavljene veće količine padalina...
Vidi originalni članak

Prema najnovijim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, krajem tjedan u najvišem gorju pasti će snijeg. U utorak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća na sjevernom Jadranu i u gorskom Kotaru, a u večernjim satima i u ostatku Hrvatske.

Vjetar ponegdje umjeren jugozapadni, u gorju i jak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

U srijedu i četvrtak bar djelomice sunčano i uglavnom, ali ne i posve suho, osobito na Jadranu gdje uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše. U petak naoblačenje s kišom, dok je u najvišem gorju uz pad temperature moguć i snijeg.

Dugoročna prognoza  HRT-ova Zorana Vakule za listopad predviđa manjak ukupne mjesečne količine oborine u odnosu na prosječne vrijednosti, a od studenoga se očekuje nešto više oborina od prosjeka. Povećana vjerojatnost pozitivnog odstupanja od prosječne srednje mjesečne temperature zraka očekuje se svaki od sljedećih šest mjeseci u većini Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Cippiripi 03.10.2017.

    Koja dramatična najava radi možda par pahulja u gorju...

  • belizagrebgrad 03.10.2017.

    Sve su to posljedice globalnog zaglupljenja.

  • PRAVILO BROJ 8 03.10.2017.

    bolje i snijeg nego PDV

Komentiraj...
Vidi sve komentare