To je to što me zanima!

Stižu novi veleposlanici: Plenki i Kolinda su složili križaljku

Očekuje se da će prvu tranšu imenovanja odraditi do sredine srpnja. Podsjetimo, krajem veljače predsjednica je izjavila kako je nezadovoljna što se mjesecima čeka imenovanja četrdesetak veleposlanika
Vidi originalni članak

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković konačno su dogovorili imena 40-ak novih šefova diplomatskih misija.

Informaciju je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju potvrdio premijer Plenković. Očekuje se da će prvu tranšu imenovanja odraditi do sredine srpnja. Podsjetimo, krajem veljače predsjednica je izjavila kako je nezadovoljna što se mjesecima čeka imenovanja četrdesetak veleposlanika i generalnih konzula, što je gotovo polovica diplomatske mreže. Dogovorom o imenima, koja se za sada drže u tajnosti, konačno proces može početi. Prvo se traže agremani, odnosno suglasnost država primateljica, za šefove diplomatskih misija. Uobičajeno je da se ti razgovori vode u diskreciji te da se imena ne objavljuju dok ne dobiju suglasnost zemlje primateljice. Potom slijedi ispitivanje pred saborskim Odborom za vanjsku politiku, a cijeli proces završava formalnim preuzimanjem vjerodajnica, koje veleposlaniku predaje predsjednica države.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • zagrebtom1974 06.05.2018.

    Bolje se oboje dogovorite da skupa iselite iz drzave

  • barbossa 06.05.2018.

    Znači novi jugosloveni su konačno izabrani da opstruiraju potrebe Hrvatske i našeg iseljeništva u inozemstvu.

  • 06.05.2018.

    Uhljebistan......

Komentiraj...
Vidi sve komentare