To je to što me zanima!

Stjepan Mesić odlikovao Vladimira Šeksa za zasluge

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je Vladimira Šeksa zbog njegovih zasluga u ostvarivanju neovisnosti i izgradnji Republike Hrvatske...
Vidi originalni članak

 Iako su se do nedavno natjecali u međusobnim uvredama, predsjednik Stjepan Mesić i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks zakopali su 'ratnu sjekiru' uživajući u kanape sendvičima i šampanjcu. Mesić je prethodno sa zadovoljstvom Šeksu uručio najviše državnio odlikovanje, Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom, jer je on kaže, najzaslužniji za ustavnopravno uređenje Hrvatske, izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti zemlje, ali i njezinoj izgradnji i napretku. Šeksu je pak iznimno drago što je odlikovanje primio upravo iz ruku aktualnog predsjednika. Za grube riječi koje su izmijenili Šeks ima opravdanje.
- Pa jedno pola stoljeća smo predsjednik Mesić i ja u raznovrsnim ljudskim, prijateljskim, političkim i drugim odnosima. Bilo je tu različitih uzajamno sinusoida, ali sve u svemu u bitnim trenucima, uvijek smo dijelili iste političke stavove i poglede. A to što su bile ponekad neke iskre, uzajamno, to je stvar pola stoljeća zajedničkoga života sasvim prirodno - objasnio je Šeks.
Šeks je ranije Mesića nazivao Stevanom Mesićem, preporučio mu je da se koristi imenom Stupan ili od milja Stupidan Mesić, a kazao je i da je Mesić proteklu kampanju za predsjednika shvatio kao natječaj za dvorsku ludu. Mesić mu nije ostao dužan pa je tako izjavio da će sa Šeksom razgovarati tek kad prođe alkotest, da mu je žao što Šeks ne razaznaje bijele miševe od bijelog papira, uz opasku da je 'glupost demokratsko pravo pojedinca s kojom se Šeks obilato služi'.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • markica_pićula 30.12.2008.

    vladimire pa zar od izdajice-sramota

  • tomin 29.12.2008.

    ma ne bih ga samo odlikovao,za njega bi trebalo izmisliti odlikovanje, naravno u sebi bi morao sadrzavati bombicu mirogojceka, + naravno i neka novcana nagrada,nesto kao da je osvojio zlato u pekingu, zivjeli

  • 29.12.2008.

    Baš se pitam koji od njih dva je veća ljiga ???!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare