To je to što me zanima!

'Stjuardesa ima ospice, a to je treći slučaj ove godine kod nas'

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izjavili su kako je potvrđeno da stjuardesa Croatia Airlinesa ima ospice. To je već treći slučaj ove godine, dok je prošle godine slučaj ospica zabilježeno sedam
Vidi originalni članak

Stjuardesa Croatia Airlinesa je zaražena ospicama i trenutno se nalazi na kućnoj njezi, potvrdila je danas dr. Vesna Višekruna Vučina, epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dodala je da žena nije životno ugrožena. 

POGLEDAJTE VIDEO

Moguće je da se stjuardesa zarazila ospicama na radnom mjestu, u zrakoplovu od nekog od putnika ili pak u inozemstvu. Inače, radi se ženi staroj oko 40 godina koja zbog zdravstvenih razloga nije bila cijepljena protiv te bolesti kad je bila dijete.

Ovo je treći slučaj oboljenja u Hrvatskoj u ovoj godini, dok je prošle godine slučaj ospica zabilježeno sedam. Taj je slučaj, kao i ostali ove godine "importirani", odnosno dijete koje je dobilo ospice nije ih dobilo u Hrvatskoj, a nije bilo ni cijepljeno. 

PUŠTENA NA KUĆNU NJEGU Novi slučaj: Ospice je dobila stjuardesa Croatia Airlinesa

Od početka tjedna, otkako su mediji počeli izvještavati o slučaju ospica u Dubrovniku, sve se češće javljaju građani, a posebno roditelji da cijepe svoju djecu, rekla je dr. Vesna Višekruna Vučina.

Najslabija procijepljenost bilježi se upravo u splitsko-dalmatinskoj i dubrovačko-neretvanskoj županiji, no od početka tjedna i tamo je sve veća potražnja za cjepivom. 

DRUGI SLUČAJ ZARAZE Ospice u Dubrovniku: 'One koji odbijaju cjepivo treba kazniti'

Iz HZJZ-a kako nema potrebe za panikom. Upozorili su i da bi se svi trebali savjetovati sa stručnjacima, posebice doktorima, a u slučaju djece - s pedijatrima, oko cijepljenja, umjesto da se informiraju na raznim forumima i portalima koji nisu pouzdani 

Epidemija ospica u Europi traje od početka 2017., a HZJZ je od početka upozoravao građane da se cijepe.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • farmaceutskamafija 02.06.2018.

    Ljudi, sve provjeravajte, a dobro zadržavajte! Nedajte se sanjkat! Svi dobro znamo već podosta dugo tko vlada ovom državom!

  • farmaceutskamafija 02.06.2018.

    bakteriju kojom nas namjeravaju zaraziti....Zika virus je proizvod Rotschilda još u 70ima!

  • farmaceutskamafija 02.06.2018.

    Cijepiva su danas 90 posto sumnjive kvalitete i Boga pitaj što se nalazi u njima! Naprave cijepiva prije nego naprave neku bakteriju kojom nas namjeravaju zaraziti....Zika virus je proizvod Rotschilda još u 70ima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare