To je to što me zanima!

Vrdoljak najavio predstečajnu nagodbu za Imunološki zavod

Ministar Ivan Vrdoljak je najavio i novo dubinsko snimanje stanja u zavodu te pronalazak strateškog partnera. JGL će možda preuzeti dio proizvodnje cjepiva
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je pokretanje predstečajne nagodbe za Imunološki zavod, novo dubinsko snimanje stanja u zavodu i pronalazak strateškog partnera., piše HRT.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva koji se održao u ponedjeljak bili su stečajna upraviteljica Branka Malbašić, Anđa Treščec predstojnica odjela za preradu plazme, pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina i direktor Jadran galenskog laboratorija Ivo Usmiani.

Usmiani je izjavio kako je na sastanku predloženo da JGL 'preuzme' dio proizvodnje - odjel virusnih cjepiva. U tom dijelu proizvodnje radi 20-tak ljudi. Što će biti s ostalih 150 još se ne zna. 

Podsjetimo, Trgovački sud u Zagrebu u petak je poništio stečaj nad Imunološkim zavodom, a ispitno i izvještajno ročište sazvano  za 13. veljače neće se dogoditi. 

Sindikati smatraju kako je pokretanje stečaja politička odluka vladajuće koalicije, prvenstveno HNS-a i to radi privatnih interesa. Smatra da se netko pokušava domoći vrijednih cjepiva i sojeva koje Zavod ima te nastoji podijeliti Zavod na tri proizvodnje. 

Iz Vlade su poručili da pokušavaju pronaći strateškog partnera. Za Zavod je zainteresiran Jadran galenski laboratorij, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. On je rekao da će Zagreb, dobije li podršku Vlade, preuzeti Zavod te će u dvije godine uložiti 10 do 15 milijuna eura.


Idi na 24sata

Komentari 12

  • Yassa 27.01.2014.

    ovo je sramota za državu

  • brajdas 27.01.2014.

    Nikako ne prodavat obnovit uložit novac se vrača za kratko vrijeme

  • shit_happens_ 27.01.2014.

    sve što kaže vrdoljak ide u cilju nekog lopovluka stvarno ne vidim razloga da država ne investira u novi prostor i time riješi sve probleme nemora svaka javna usluga biti profitabilna. uostalom hns je pokrenuo stečaj pa ga je sud odbacio mislim da us izgubili svki kredibilitet da govore o tome ... užas ovi moraju nakrasti za 4 godine ono što je hdz rasporedio na desetak pa se ipak lakše disalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare