To je to što me zanima!

Što će biti s kamatama? Ovo su preporuke za sve koji imaju kredite s promjenjivom stopom

Ako Europska središnja banka nastavi sa zaoštravanjem monetarne politike, što se u ovom trenutku čini vjerojatno, također je vjerojatno da će se blagi pritisci na rast kamatnih stopa nastaviti i preliti na ovu godinu
Vidi originalni članak

Statistički podaci za sada pokazuju blagi porast kamatnih stopa, ali još uvijek ne postoji osjetniji pritisak na podizanje kamatnih stopa zbog efekata uvođenja eura, prije svega oslobađanja dodatne likvidnosti što ublažava pritisak na povećanje kamatnih stopa u odnosu na druge države eurozone, a posebno u odnosu na europske države koje nisu uvele euro. Ako Europska središnja banka nastavi sa zaoštravanjem monetarne politike, što se u ovom trenutku čini vjerojatno, također je vjerojatno da će se blagi pritisci na rast kamatnih stopa nastaviti i preliti na ovu godinu. Važno je napomenuti da očekujemo da će i u narednom razdoblju kamatne stope u Hrvatskoj rasti sporije u odnosu na druge države eurozone, a u ovom trenutku ne postoje pokazatelji koji bi ukazivali na povećane poteškoće klijenata u izvršavanju svojih obaveza - odgovorili su za 24sata iz Hrvatske udruge banaka.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Rafo 03.01.2023.

    Zašto se o kamatnim stopama uvijek govori u smislu kamatnih stopa na kredite? A što je s kamatama na štednju? Hoće li one rasti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare