To je to što me zanima!

'Što ja imam kome vraćat, ako je obračun krivi, ne zanima me'

Od Grada nisam uzeo ni lipe, ni kune, a cijeli mandat plaću sam davao socijalno ugroženoj obitelji s petero djece, rekao je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum
Vidi originalni članak

Nakon otkrića da su u splitskoj Banovini, zbog krivog obračuna, gradonačelniku Ivi Baldasaru i njegovim zamjenicima preplaćene plaće, oglasio se i bivši gradonačelnik Željko Kerum zbog prozivke da su plaće krivo obračunate i prethodnoj gradskoj vlasti. Kaže kako ne planira vaćati novac.  

- Šta ja imam kome vraćat? Ako je netko krivo obračunavao plaće, mene to ne zanima, jer od Grada nisam uzeo ni lipe, ni kune, a cijeli mandat plaću sam davao socijalno ugroženoj obitelji s petero djece. U četiri godine, koliko sam bio gradonačelnik, potrošio sam ukupno sedam tisuća kuna na iće, piće, izlete, putovanja... ma na sve! - poručio je Kerum upitan za komentar. 

Iz Upravnog odjela za financije službeno tvrde da se pogrešan obračun odnosio i na Keruma, Anđelku Visković i Juru Šundova. 

- To se odnosi na razdoblje od ožujka do studenoga 2013. budući da su i nakon isteka mandata imali pravo na još šest plaća. Tako Kerumov dug iznosi 4168,65 kuna, Anđelke Visković 2983,68, a Jure Šundova 3504,98 kuna - kazali su iz Odjela. 

Šundov je za Slobodnu Dalmaciju kazao da ga po tom pitanju nitko iz Grada nije kontaktirao, dok je Anđelka Visković kazala kako smatra da je njezina odgovornost 'u ovome nikakva'. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Licitarsko_srce 06.05.2016.

    Gospodin Kerum me uvijek nasmije :)

  • JerkoKC 06.05.2016.

    Kad će država ovim lopinama stati na kraj?Nikad,a možda ni onda.

  • Ništanovo 06.05.2016.

    Poslodavac za poželjeti. Nit' buš vratil', nit' buš dobil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare