To je to što me zanima!

Što je Tuđman pisao Clintonu, Kohlu, Miloševiću, Papi...?

Građu čini 1.397 dokumenata koji najvećim dijelom, do sada nisu bili dostupni javnosti i istraživačima. Nastala je u razdoblju između 1990. i 1999. godine
Vidi originalni članak

Sva pisma koja je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman razmjenjivao s Alijom Izetbegovićem, Matom Bobanom, Slobodanom Miloševićem, Georgeom Bushem, Billom Clintonom, Helmutom Kohlom, papom Ivanom Pavlom II., židovskim organizacijama i brojnim drugim državnicima i institucijama mogu se naći u šest svezaka “Tuđmanova arhiva”, piše Večernji list.

Građu čini 1.397 dokumenata koji najvećim dijelom, do sada nisu bili dostupni javnosti i istraživačima. Nastala je u razdoblju između 1990. i 1999. godine. 

U dvorani nadbiskupskog Vijenca na Kaptolu šest svezaka “Tuđmanova arhiva” predstavili su glavni urednik Miroslav Tuđman, akademik Davorin Rudolf, Ivo Lučić te predstavnici izdavača. Miroslav Tuđman smatra da se agresivnom detuđmanizacijom nastojalo poništiti deset godina hrvatskoga ponosa i slave kad je stvorena neovisna država.

- Detuđmanizatori su bolovali od epistemološkoga PTSP-a. Oni su bili ogorčeni stvaranjem hrvatske države, koju su detuđmanizacijom pokušavali dekonstruirati. Taj proces je završio oslobađajućom presudom hrvatskim generalima u Haagu, te objavljivanjem niza od šest knjiga Tuđmanova arhiva - naglasio je Tuđman.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • stari mudrac 27.02.2015.

    u svezi glede promičbe lika i djela doktorova, angažirao se i povjesničar karamarko.

  • tomo_horvat 27.02.2015.

    vrijedna povijestna građa...

  • žaba davi rodu 27.02.2015.

    nema porebe za objavljivanjem tih pisama . Namjere su bile jasne podjeliti sa miloševićem bosnu ...i sprovesti pljačku hrvatake države uz pomoć rabađija .. kamionđija počev od kutle zagorca rajića itd ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare