To je to što me zanima!

Norac došao na proslavu: 'Bio je rat, on sada nosi svoj križ...'

Gospić je 25. obljetnicu akcije Medački džep obilježio budnicom gradskim ulicama, svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, vijencima i svijećama kod Spomenika hrvatskim braniteljima...
Vidi originalni članak

Na vojno-redarstvenu akciju Medački džep moramo biti ponosni, ta je akcija Gospiću donijela mir i slobodu, poručio je u nedjelju iz Gospića, gdje se obilježava 25. obljetnica te akcije izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Damir Krstičević. 

U Gospić je stigao i jedan od ratnih zapovjednika, umirovljeni general Mirko Norac, koji  je osuđen za ratni zločin.

"Na akciju Medački džep moramo biti ponosni, a što se tiče Mirka Norca, bio je rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ, a meni je drago što je danas ovdje s nama“, rekao je Krstičević.

Gospić je 25. obljetnicu akcije Medački džep obilježio budnicom gradskim ulicama, svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, vijencima i svijećama kod Spomenika hrvatskim braniteljima, svečanim mimohodom...

Na svečanosti su izaslanici Hrvatskoga sabora i predsjednice Republike, predstavnici vojnih, policijskih i crkvenih vlasti i mnogobrojni sudionici ratnih postrojbi čije su ratne zastave prodefilirale gradom.

Kustić: To nije akcija koje bi se branitelji trebali stidjeti

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Mario Kustić, rekao je da je ta akcija bila „akcija početka kraja kninske krajine“. Poručio je kako to nije akcija koje bi se hrvatski branitelji trebali stidjeti, da pojedinačna krivnja nije isto što i slika koju su neki pokušali nametnuti o Domovinskom ratu.

 "Mi smo samo branili svoje u želji da naša djeca nastave živjeti na ognjištima svojih djedova i da stvaraju svoje obitelji učeći svoju djecu kako se voli domovina" , rekao je Kustić i istaknuo kako su oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču dokaz obrambenog karaktera Domovinskog rata.

Ante Deur, savjetnik predsjednice Republike, podsjetio je na važnost zajedništva, "sinergije onog vremena, važnosti vizije, snage emocija", te se zauzeo da se na mladu generaciju prenese ta emocija, da vide da je to bila pobjednička generacija.

U ime stradalničkih obitelji, Josip Dragičević, sin poginulog Mile Dragičevića rekao je kako je odrastanje, bez jednog ili oba roditelja, njega i drugu djecu poginulih branitelja iskalio da postanu borci za svoju i dobrobit svoje države, jer znaju da su njihovi roditelji htjeli prosperitetnu i jaku, samostalnu Hrvatsku.

Gospić je 25. obljetnicu akcije Medački džep obilježio budnicom gradskim ulicama, svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, vijencima i svijećama kod Spomenika hrvatskim braniteljima, svečanim mimohodom...

Tijekom mise za šestoro poginulih u akciji Medački Džep, održane u Katedralnoj crkvi,  vojni ordinarij Jure Bogdan izrazio je zadovoljstvo što se dostojanstveno obilježava akcija upisana u povijest za slobodu naše domovine. Zamolio je okupljene da se uvijek mole za sve žrtve Domovinskog rata, one najhrabrije i najodanije među nama.

 Proslava se nastavlja na Trgu Stjepana Radića taktičko-tehničkim zborom Oružanih snaga RH i atraktivnim preletima zrakoplova Krila oluje. 

Idi na 24sata

Komentari 170

  • centarfor 10.09.2018.

    Uopće nisu sporne zasluge generala Norca za obranu Gospića pa niti njegov dolazak na proslavu godišnjice akcije. Ali, generale Krstićeviću, s pozornice pozdravljati generala Norca e to nije bio pametan potez, dapače. Zašto se onda čudimo sličnim događanjima u Srbiji. Ne pada mi na pamet usporedba s nekima u Srbiji ali bez obzira na to da li je presuda poštena ili ne Norac je ipak osuđen za ratni zločin i to ne od Haaga nego od domaćeg suda.

  • ljubica ljubičica_1 10.09.2018.

    Meni osobno je Mirko Norac drag.Zar mislite da on nema savjest i da mu je lako?

  • Australian 10.09.2018.

    takvi su nasi politicari i drzavno odvjetnistvo lako sude nasim generalima dok agresorski krivci za zlocine nad Hrvatima slobodno secu ljepom nasom pa i u nekim slucajevima vrse i drzavne poslove tamo gdje su cinili zlocine

Komentiraj...
Vidi sve komentare