To je to što me zanima!

Što su državne obveznice, koliki je rizik njihove kupovine i što će prodaja građanima značiti?

Od 22. veljače do 1. ožujka država će građanima ponuditi na prodaju svoje obveznice, stručnjaci pojašnjavaju o čemu se radi, minimalan ulog je 500 eura, prinos najmanje tri posto. Donosimo odgovore na sva pitanja.
Vidi originalni članak

Prvi put u domaćoj povijesti država će građanima na prodaju ponuditi svoje, državne obveznice. Upis, odnosno kupovina trajat će od 22. veljače ujutro do 1. ožujka do 20 sati. Obveznice će biti moguće kupiti za najmanje 500 eura, a prinos, odnosno kamata iznosit će, najavio je ministar financija Marko Primorac, više od tri posto. Rok dospijeća je dvije godine. Država očekuje da će joj građani tako "posuditi" oko milijardu eura, stručnjaci misle da će interes biti i puno veći jer mrtvog kapitala imamo, procjenjuje se, oko 35 milijardi eura - u različitoj štednji. Što se ne proda građanima, kupovat će veliki investitori, koji su dosad jedini imali pravo kupovati državne obveznice. Drugi bi krug prodaje obveznica  trebao biti namijenjen njima, a trajat će samo 3. ožujka. Očekuje se da oni kupe sve što građani nisu. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Neprikladan 17.02.2023.

    moraju skupljati lovu za vratiti Todoricu! Ha ha ha

  • irozic 16.02.2023.

    Besramnost AP i njegovih dječaka dosežu nevjerovatne razmjere....skužili pri konverziji kuna u eure kolko jadan narod ima neprijavljenih para, pa ajmo im lakovjernima, zna se, i to pobrat!!!Zakon, financijski inženjering je nakon ovog goli....šč.....Idemo dalje.....zna se!

  • max2017 16.02.2023.

    happy line,..........inžinjeri,......

Komentiraj...
Vidi sve komentare