To je to što me zanima!

Što to jedemo? Svaki deseti proizvod je opasan po zdravlje

Zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' analizirao je 240 uzoraka hrane na prisutnost opasnih bakterija. Zdravstveno neispravnim pokazala su se 24 uzorka
Vidi originalni članak

Zagrebački Zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' analizirao je 240 uzoraka hrane na prisutnost opasnih bakterija i dobio šokantne rezultate. 

Zdravstveno neispravnim pokazalo se čak 10 posto uzoraka, piše Jutarnji list

U siječnju je od 118 uzoraka na testu palo njih pet, dok je u veljači pronađeno pet puta više zagađenih uzoraka hrane nego u veljači 2013. 

U hrani je svašta: Od otrovnih plijesni do pesticida

U kontaminiranoj hrani je svašta, od otrovnih plijesni pa sve do prekomjerne količine pesticida

Kako bi potrošači bili sigurni što konzumiraju Zavod će izdavati žig, odnosno certifikat Oznaka kontrolirane kvalitete.  Time bi se trebali suzbiti aflatoksini, staro meso i otrove u dječjoj hrani.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • daki78 05.04.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • POTPEC 30.03.2014.

    Pričaj mi priču.

  • 2xklik 29.03.2014.

    to je zato jer su u zakon stavili da nitko ne kontrolira te proizvode nego ako se otkrije da proizvod ne valja ili se netko otruje onda sam trgovac snosi štetu time da mu kupci ne ce kupovati taj proizvod...a nekada se je pri uvozu i prije stavljanja u trgovine prozvod morao testirati, a što je danas.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare