To je to što me zanima!

Što točno radi EU parlament i koja je njegova prava funkcija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dr. sc. Hrvoje Špehar s Fakulteta političkih znanosti odgovara na pitanja vezana za europarlamentarne izbore. Svaki dan objavljivat ćemo jedan ili više video odgovora
Vidi originalni članak

U današnjem video profesor Špehar objašnjava kako funkcionira Europski parlament. Kako i u kojem područjima odlučuje i kada ima pravo donositi zakone.

>>> Više doznajte u video prilogu

Idi na 24sata

Komentari 39

  • AlfaVuk 14.04.2013.

    Špehar, lažeš, kolko si dugačak i širok, jer pošto Lisabonska povelja nije ratificirana, a to ti je Ustav EU, nitko pojma nema uopće koje su čije ovlasti. Jedino zbnamo da izvršnu vlast ima European Comission, koji radi šta hoće, jer te ljude nitko nije izabrao na nijednim izborima, i mažu svima oči "seljenjem" parlamenta svaki drugi tjedan dana između Strassbourga i Bruxellesa. Što uredno "zaposli" ove tuke od zastupnika, pa sve i da hoće - ne mogu ništa. Da mije znat na čijem si ti platnom popisu valjat ovakve laži, i prodavat maglu, i to još javno..

  • strsljen2013 14.04.2013.

    Nije istina da je EU parlament zakonodavac. To je laž. EU parlament samo glasa o predloženim zakonima koje donose radne skupine (tj. nezna se tko ih donosi).

  • Car Mrgud 14.04.2013.

    Oni nemaju nikakve svrhe. Otprilike ko i sabor kod nas, u zemlji Hrvata na brdovitom Balkanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare