To je to što me zanima!

Stojanović je dobio 14 godina zatvora za ubojstvo prijatelja

Tužilaštvo je tražilo sankciju dugotrajnog zatvora za teško ubojstvo, no predsjednik sudskog vijeća Zoran Kežić obrazložio je da to nije u dovoljnoj mjeri dokazano
Vidi originalni članak

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu nepravomoćno je osudilo Kristijana Stojanovića na 14 godina zatvora zbog ubojstva prijatelja Ive Stipetića. 

Prema optužnici Kristijan je 03. prosinca 2010. godine odveo Ivu na zabačeni predio Kočinje brdo i ubio ga s dva hica u glavu iz neposredne blizine. Optuženi nije bio nazočan u sudnici, jer je pisanom izjavom sudu izričito kazao da ne želi prisustvovati izricanju presude. Navodno nije bio siguran kako će reagirati u slučaju da mu odrede maksimalnu kaznu. No vijeće nije prihvatilo djelove optužnice kako se radi o teškom ubojstvu izvršenom na krajnje podmukao način. Budući da mu se sudilo po starom zakonu, maksimalna kazna za obično ubojstvo je mogla biti 15 godina.

Mišljenje je suda da svi izvedeni dokzi, te izjave svjedoka i vještaka ukazuju na to da je ubojica upravo Kristijan Stojanović. Težio dio posla je bio utvrditi da li je u pitanju krajnje podmuklo ubojstvo. Činjenice poput toga da su bili vrlo dobri prijatelji i da ga je namamio na Kočinje brdo ukazuju na podmuklost, no tijekom suđenja nisu izvedeni dokazi koji bi to objektivno potvrdili. Negiranje djela i pokušaj prebacivanja krivnje na druge Kristijanu nisu išli u prilog. Baš kao ni višestruka osuđivanost za razna kaznena djela. Sudsko vijeće je međutim uvažilo to što se nedavno oženio i dobio dijete. Kristijan je obzirom na visinu presude automatski ostao u pritvoru te mora platiti 8200 kuna sudskih troškova.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • pero_ 24.11.2014.

    Bojim se da ovaj slucaj zorno pokazuje da medju dicnim i zasticenim sucima ima omih koji su u tu profesiju debelo zalutali. Lijep je to posao, uhljebis se na drzavnim jaslama, dijelis "pravdu" i nemas nikakve odgovornosti. Cak i one moralne.

  • KaĿea 24.11.2014.

    Više mu nije prijatelj. Valjda ste mislili na 14 godina robije zbog ubojstva bivšeg prijatelja.

  • japanokinez 24.11.2014.

    to da postoji obično i neobično, lako i tesko, s razmisljanjem i bez razmišljanja a ono spucao mu dva metka onako poput povjetarac ubojstva, mislim da s nama nesto nije u redu. jos mogu razumjeti čistiš pištolj za kojeg imas dozvolu pa kad ga sklopis provjeravaš ide li metak u cijev i on slucajno opali i nekoga ubije e pa njemu 14-15 godina da se nauci kako 100 posto osigurati ciscenje i sklapanje sa provjerom ali ovo i dobiješ nagradno odmaranje van svake pameti

Komentiraj...
Vidi sve komentare