To je to što me zanima!

Stojić se ironično smijao, a Praljak je odmahivao glavom

Bruno Stojić se u nekoliko navrata ironično nasmijao, a Jadranko Prlić je s ozbiljnim izgledom lica pisao zabilješke u svoj notes. Slobodan Praljak je odmahivao glavom
Vidi originalni članak

Valentin Ćorić, Bruno Stojić i Milivoj Petković mahnuli su i nasmiješili se svojoj bližoj rodbini koja ih je došla podržati u srijedu u sudnici. Njihovo raspoloženje bilo je kratkoga daha, a već nakon prvih riječi francuskog suca bilo je jasno da će kazne biti veće, javlja Večernji list

Haški sud je u srijedu donio prvostupanjsku presudu šestorici bivših čelnika "Herceg-Bosne", a osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora. 

Dok je trajalo čitanje skraćene presude koja je napisana na 2692 stranice nije bilo prevelikih reakcija optuženih. Bruno Stojić se u nekoliko navrata ironično nasmijao, a Jadranko Prlić je s ozbiljnim izgledom lica pisao zabilješke u svoj notes. Slobodan  Praljak je odmahivao glavom pri spomenu nekih navoda.

Jadranko Prlić (53) je dobio 25 godina zatvora. Bruno Stojić (58) je osuđen na 20 godina zatvora. Slobodan Praljak (68) je dobio 20 godina zatvora. Milivoj Petković (63) je dobio 20 godina zatvora. Valentin Ćorić (56) je dobio 16 godina zatvora. Berislav Pušić (60) je dobio 10 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • fransoa 30.05.2013.

    HERCEG.BOSNA sinove dala,a danas joj ne znaju ni reci hvala!!!!!

  • topnik_1_1 30.05.2013.

    Za vrijeme srpskog napada na Bihać i cazinsku krajinu,general Atif Dudaković gotovo da plače i putem radija poziva:ovdje se sprema genocid,ako nas neko ne spasi ovdje će biti druga srebrenica,ako neko nešto ne učini ovo će biti zadnji put da ste nas čuli.Naravno da bi tako i bilo,srbi bi ih sve pobili,ali dolazi Hrvatska vojska sa akcijom oluja,i oslobađa i spašava cazinsku krajinu,spriječava pokolj.Peti korpus armije BIH je spašen.Republika Hrvatska prima i spašava veliki broj bošnjačkih izbjeglica,dajući im smještaj i hranu po cijeloj Hrvatskoj.To su činjenice koji svaki bošnjak zna.A danas se ti isti Bošnjaci vesele presudi nad hrvatskim generalima,i uživaju u njihovoj patnji.Nikada nakon rata nisam čuo niti jednog Bošnjaka,da prizna i otvoreno kaže koliko im je valjala RH.I za kraj ću još samo reći,nemojte se rano veseliti,jer ima i drugostupanjska presuda.

  • bubleha 30.05.2013.

    Koji bilmezi. Da je Tuđman htio podjeliti BiH, ne bismo izašli na referendum za samostalnost, BiH bi postala dio velike srbije a milošević bi zauzvrat dao zap. Hercegovinu Hrvatskoj (to je ono što je on nudio Tuđmanu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare