To je to što me zanima!

Hoće li u 17 sati stati promet? U BiH su 'srušili' cijenu goriva

Slični prosvjedi u Srbiji, BiH i Crnoj Gori okupili su veliki broj ljudi, a u BiH su zbog prosvjeda čak i pale cijene goriva. Pitanje je hoće li i u Hrvatskoj prosvjed postići takav efekt...
Vidi originalni članak

Inicijativa "Stop rastu cijena goriva" najavila je za danas u 17 sati zaustavljanje prometa u Hrvatskoj. Desetminutnim prosvjedom žele iskazati nezadovoljstvo zbog rasta cijene goriva. 

Slični prosvjedi u Srbiji, BiH i Crnoj Gori okupili su veliki broj ljudi, a u BiH su zbog prosvjeda čak i pale cijene goriva. Pitanje je hoće li i u Hrvatskoj prosvjed postići takav efekt.

Damir Kristijan Rogin, koji stoji ispred inicijative Stop rastu cijena goriva, rekao je za N1 da je teško ocijeniti uspjeh najavljenoga prosvjeda, ali da je moguće da bude uspješniji nego onaj u Srbiji, kao i da je moguće da prosvjed - ne uspije. 

- Očekujem da će tisuću ljudi sigurno biti na prosvjedu, ali očekujem i znatno veću brojku. Kad stane jedan, stat će i oni njega, rekao je Rogin, dodavši da se ipak ne može znati je li netko stao zato što želi prosvjedovati ili je na to bio prisiljen.

Jedan od inicijatora akcije, Vedran Franc, policiju je informirao o svemu, ali nije prijavio prosvjed, jer se, kako je rekao, radi o spontanoj akciji. 

- Nema klasičnih punktova. Staneš u 17 sati tamo gdje se nađeš, ugasiš auto na deset minuta, upališ sva četiri žmigavca i odeš na kavu, rekao je Rogin.  

Idi na 24sata

Komentari 90

  • TIT_3 15.06.2018.

    A tko će platiti kaznu u slučaju da policija napiše kaznu za kršenje prometni pravila?

  • audi 2.0 15.06.2018.

    Nazalost ja radim u to vrijeme. Ali supruga ce ici sa svojim autom i slucajno ce joj krepat nasred ljubljaske 😂

  • ljakse 15.06.2018.

    Treba stat na sat vremena na Luckom

Komentiraj...
Vidi sve komentare