To je to što me zanima!

Stradali speleolog bolje, mogli bi ga izvući iz jame do petka

Nijemac (52) se ozlijedio prilikom odrona kamenja na bavarskim Alpama. Ostao je u jami Riesending-Schachthöhle. Oko 60 spasilaca je u jami i pomaže ozlijeđenom
Vidi originalni članak

Stanje ozlijeđenog njemačkog speleologa, koji je stradao 7. lipnja u jami Riesending-Schachthöhle, je bolje i stabilnije. U jednom trenutku htio je rukama pomoći spasiocima no nije mogao zbog prevelikih bolova. 

Spasioci, njih oko 60 su u jami. S ozlijeđenim su kod bivka 2 na oko 600 do 500 metara dubine. Pripremaju ga za prijenos do bivka 1 odakle slijedi vertikalni uspon. Mogli bi ga izvući tek u četvrtak navečer ili petak ujutro, no glasnogovornik akcije, Stefan Schneider ne želi spekulirati.

 O psihološkom aspektu pričao je psiholog Andreas Müller-Cyran koji je obučavao ljude u kriznim situacijama.

- Oni koji su s njim moraju mu biti velika podrška i razgovarati stalno s njim, pomoći mu da se ne osjeća usamljeno i odagnati mu misli s boli - kaže Cyran. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mustafa Aga 17.06.2014.

    Izdrzi jos malo...Svetlost je na vidiku...

  • bojac 17.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • prdac40 17.06.2014.

    Kud uopće idu dolje u pi**u svoje matere.. Svako malo neki zaglavi pa ih onda stotine ljudi spašava...

Komentiraj...
Vidi sve komentare