To je to što me zanima!

Stradao na svadbi: Živjet će dok ima metak u glavi

Šandor Cevek (57) iz Baranje već 38 godina živi s metkom iznad lijevog uha. Oduzeti su mu lijevo stopalo i ruka, ne vidi na oko, a ima i epilepsiju...
Vidi originalni članak

Šandor Cevek (57) iz Suze u Baranji nikad neće zaboraviti 12. prosinca 1971. godine. Bila je svadba njegova susjeda. Pola sata nakon ponoći grunula je puška. Njegov bratić Ištvan Filo htio se našaliti sa svatovima. Primaknuo se otvorenom prozoru i opalio puškom. Htio je pogoditi žarulju u sobi, ali je s udaljenosti od četiri metra pogodio Šandora u glavu. Preživio je. Metak mu je ostao u glavi, iznad lijevog uha.
- Ištvana nikad nisam ništa pitao, nismo čak ni razgovarali o tome. Htio sam sačuvati obiteljske odnose, nisam htio svađu. Bio sam tri godine na liječenju u bolnicama u Osijeku, Novom Sadu i Beogradu. U Beogradu su me operirali, ali nisu htjeli vaditi metak da dodatno ne oštete mozak. Bio sam tri godine osuđen na kolica. Nisam mogao hodati i glavu podići s jastuka, a lijeva noga bila mi je paralizirana. Imao sam 19 godina. Baš sam počeo studirati u Osijeku. Sve mi je propalo. Nisam se oženio, završio fakultet ili išao u vojsku - priča Šandor. Nakon godina liječenja odlučio je raditi. Unatoč oduzetom lijevom stopalu i lijevoj ruci te izgubljenom vidu na desnom oku zaposlio se kao mesar u Belju.
Nakon 12 godina išao je na liječnički pregled, gdje su mu odredili 60-postotnu invalidnost i poslali u mirovinu. Majka koja je brinula o njemu umrla je 2002. Kaže kako mu je teško samom. Na dan pije četiri vrste lijekova, nadzire epilepsiju te se liječi na neurologiji.
- Ne treba plakati nad svojom sudbinom. Svatko nosi svoj križ - zaključio je Šandor.

NE SMIJU VADITI METAK ZBOG JOŠ VEĆIH POSLJEDICA
Metak je ostao zaglavljen iznad lijevog uha. Pogodio je žilu. Ako ga izvade, može doći do težih oštećenja.


'ŽIV SAM, ALI ŽIVOT MI JE SKROZ PAKAO'
Šandora je bratić pogodio iz puške kad je imao 19 godina. Baš je počeo studirati na Poljoprivredno-prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Tri godine bio je prikovan za kolica. Nije mogao studirati, nikad se nije oženio ni odslužio vojsku.
S bratićem nikad nije razgovarao o nesreći na svadbi jer se nije htio svađati i kvariti obiteljske odnose. Šandor danas živi sam u Suzi u Baranji.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • bubanona 10.07.2009.

    Ja nemogu razumet kako su svi protiv bratica. Ko odvas svi zna, da je Istvan sbog te\" zajebancije \" 3 Godine u satvoru i da je u ono vrijeme moro ostetu platit vise od 3000 Franaka. Filo Istvan nemoze bit tako los, jel on to sigurno nikad nece moc zaboravit sta se desilo. Pitajte Sandora jel je to istina st pisem. Ali i ja moram rec, KOJA TUZNA SUDBINA, ON JE TO SVE HRABRO PODNIO.

  • mayhem26 10.07.2009.

    Nemogu vjerovati kako čovjek ima snage da ostane dobar sa tom BUDALETINOM.Pa on mu je unistio zivot skroz na skroz............

  • sps 10.07.2009.

    ovi iz 24 sata kao da se takmiče za najgluplji naslov na svijetu,,,živjet če dok ima metak u glavi!!!! što bi značilo da ako mu izvade metak ,,više neče živjeti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare