To je to što me zanima!

Bilo ga strah: Pet noći spavao u skršenom kamionu kraj ceste

Vozač kamiona, Bugarin Petar Atanasov (64) nije htio ostaviti kamion pun bruschetta koje je prevozio iz tvornice u Bugarskoj kupcu u Zagrebu. Čekao je pomoć
Vidi originalni članak

Petar Atanasov (64) iz Bugarske je pet dana i noći proveo u svojem razbijenom kamionu na cesti između Vinkovaca i Županje čekajući pomoć, da ga netko dođe izvući iz kanala.

U nesreći je poginuo vozač auta

U Atanasov kamion u srijedu se zabio vozač automobila koji je na mjestu poginuo.

- Prilazio mi je i odjednom se zabio u mene. Okrenuo sam volan u desno i završio u kanalu. Meni nije ništa, ali čovjek je, nažalost, preminuo. Od tada sam tu. Policija je došla, obavila očevid, vratila mi dokumente i otišla. Rekli su da se javim u osiguranje. Pozvao sam gazdu da dođu po mene, ali je rekao da moram čekati jer im je gužva - kaže Atanasov, koji nije želio otići i ostaviti kamion jer je pun robe. 

'Ako ostavim kamion, opljačkat će me''

Prevozi, kaže, Bruschette Marette iz tvornice u Bugarskoj kupcu u Zagreb. 

- Čim bih ostavio kamion, znam da bi me opljačkali. Zato sam ostao. Spavao sam u kamionu svih ovih dana. Došla je do mene ophodnja cesta. Odvezli su me u Županju u dućan te sam ondje kupio hrane i vode - kaže Atanasov. Iako je očekivao da će vlasnik kamiona doći po njega u nedjelju, doznajemo da se pojavio tek u ponedjeljak ujutro.

Šleper bi trebali izvući s dizalicom i potom ga vučnom službom odvesti do Bugarske. Iz policije su rekli kako vozilo pored ceste nije opasnost za promet i da spada u nadležnost Hrvatskih autocesta.

- Službe za ophodnju cesta organiziraju izvlačenje vozila jedino ako vlasnik to sam ne napravi ili ako ne iskaže želju da dođe po vozilo. To je rijetkost s obzirom na to da je svakom vlasniku u cilju da što prije dođe do vozila i robu koja je u njemu - rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • denisvesna 08.03.2016.

    ....i tako nije opasnost za promet jer je sletio s ceste...vozimo se mi u petak i ugledamo kamion neznajuči kad se desilo sve to usporimo da vidimo jel treba pomoč kad odjednom kombi iza nas i bam ..nas pet u autu srečom sve je i prošlo najbolje... pa se ja pitam tko bi bio odgovoran da je bilo drukčije? bez ikakvog upozorenja 5 dana kamion tamo jel treba još netko da pogine radi nečijeg nemara

  • user_465275 08.03.2016.

    Ma nije da smo bas posteni ali nije mu ovo Bugarska.

  • KOKKYCH 07.03.2016.

    hvala karavaso.... više nam ni bugari ne vjeruju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare