To je to što me zanima!

Strah od katastrofe: Krater na najvišoj brani opasno se raširio

Razina vode iznenada je porasla nakon velike količine kiša ove godine u SAD-u. Vlast tvrde da ne postoji opasnost za građane koji žive u blizini brane
Vidi originalni članak

Tijekom tjedna se na brani Oroville, inače najvišoj brani na svijetu od 230 metara, otvorila velika rupa, koja se sada neprestano širi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog porasta razine vode u rijeci i jezeru uslijed obilnih kiša, na Oroville brani u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, otvorila se velika rupa dužine čak 80 metara. Krater je širok 50, a dubok 10 metara. Stručnjaci i dalje ne znaju koji je uzrok urušavanja. Smatraju da će “vodeni bazen” nastaviti rasti. Trenutno više od milijun kubika vode teče oštećenim dijelom.

S obzirom da nemaju drugo rješenje, kalifornijski Odsjek za vodene resurse nastavio je ispuštati vodu preko oštećenog dijela brane. Vlasti umiruju građane grada Orovillea da nisu u opasnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 12.02.2017.

    Čuj ovo , ne znaju odakle rupa !?!? Bravo ''mozgovi'' , stručni ste samo di ne triba !!! Kupite se narode dok vam nije kasno . U jezeru je prevelika je količina vode u pitanju, a samim time i pritisak da bi ta rupa izdržala.

  • Behemot 12.02.2017.

    Po slikama, krater je na odvodnom kanalu koji je potpuno nebitan za sigurnost brane ..

  • centarfor 11.02.2017.

    Ako ne stignu ispustiti razinu vode ispod oštećenja brane, ona će se srušiti i poubijate one koje sada uvjeravaju da su sigurni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare