To je to što me zanima!

Strah od zaraze u Vrgorcu: Piju samo vodu iz trgovina...

Stanovnici Vrgorca i okolice, od kojih se njih stotinjak, uključujući i 35 djece, razboljelo od vode zagađene fekalijama iz izvora Butina, koriste samo kupovnu vodu
Vidi originalni članak

Dok komunalno poduzeće Vrgorac, koje nikad nema novca, sva ova mjesta ne spoji na kanalizacijski sustav, problem neće biti riješen i periodično će se ponavljati, kaže Boris Gašpar (50) iz Umčana.

Njegova supruga zarazila se zagađenom vodom. Primala je infuziju i nekoliko dana bila u lošem stanju.

- Svi smo spojeni na septičke jame, a koliko god bile dobro napravljene, zagađena voda uvijek nađe put do izvora - rekao je Gašpar.

Andriju Dropulića (20) iz Dusina zatekli smo kako gura tačke s bocama kupovne vode. Njegov 15-mjesečni brat bio je teško otrovan. Povraćao je, imao proljev i visoku temperaturu. Morali su ga odvesti na Hitnu, a oporavio se tek nakon tjedan dana. Upravo zbog toga Dropulići ne žele riskirati te priznaju da će ostati skeptični prema vodi iz slavine i nakon što sanitarna inspekcija da zeleno svjetlo za njezino korištenje.

Vrgorčani te stanovnici Dusine, Umčana, Velikog Prologa i Otrić-Seoca nadali su se da će vodu iz slavina moći koristiti u utorak, no od toga nije bilo ništa. Otkako je prošli tjedan izbila viroza i razboljelo se 100-tinjak ljudi, uključujući i 35 djece, prodaja vode u trgovinama povećala se pet puta.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • bbbdado 10.06.2015.

    Polako već poprima razmjere epidemije

  • istrijan2013 09.06.2015.

    neće biti problem samo u Vrgorcu nego cijeli Jadran od te silne apartmanizacije grade se tko zna ako se igrade septičke jame tako da ćemo uskoro jesti govna ali svoja

  • istrijan2013 09.06.2015.

    Pozovite Bandića on voli piti vodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare