To je to što me zanima!

Strahuju da neće biti novca za obnovu: Vraćaju se domovima

Premijer Zoran Milanović napomenuo je kako će mještani poplavljenih sela morati nešto učiniti sami, ali država je tu da pomogne. Zadovoljan je svime što je poduzeto
Vidi originalni članak

Stanovnici poplavljenih područja polako se vraćaju u svoje domove. Spašavaju što se spasiti da. Međutim, strahuju da država neće imati novca za obnovu.

Od subote se i mještani Strošinaca mogu vratiti kućama te raditi na obnovi i uređenju, ali samo tijekom dana. Noću ne smiju biti u mjestu. Uskoro počinje i raščišćavanje Đurića te Posavskih Podgajaca.

Milanović: Država je tu da pomogne, ali mještani će nešto morati učiniti sami

Premijer Zoran Milanović u nedjelju je obišao Gunju. Rekao je kako je vidljivo da se voda povlači i da se život vraća u područja pogođena poplavama. Zadovoljan je svime što su Vlada i nadležne službe poduzele u otklanjanju štete od poplava, kao i  onim 'što država daje'.

Napomenuo je kako će mještani poplavljenih sela morati nešto učiniti sami, ali država je tu da pomogne.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović rekao je kako, osim što je situacija u Gunji, Račinovcima i Rajevu Selu i dalje teška, postoji opasnost od zagađenja okoliša.

Crveni križ prikupio više od 54 milijuna kuna

Osim materijalne pomoći, Crveni križ prikupio je više od 54 milijuna kuna za žrtve poplava.

Na žiro-račun Hrvatskog Crvenog križa do 29. svibnja uplaćeno je 42,911.888,31 kuna, a na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno je poziva u vrijednosti od 11,5 milijuna kuna. 

Od tog iznosa tijekom koncerata 'Hrvatska pomaže' prikupljeno je 3,286.937,00 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Renavoid 02.06.2014.

    normalno da neće biti za obnovu ... moramo poplačati razne šegone, merzelice i šogorice ...

  • Gricic7 02.06.2014.

    rodjen u lazi i zivi u lazi

  • Marly 02.06.2014.

    Bio bi red da se država pobrine za stradale, da im se obnove kuće, ali prvenstveno treba napraviti nasipe da se to više nikada ne ponovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare