To je to što me zanima!

Štrajk: Radnici Ladić-Wernera nisu dobili svoje plaće od rujna

Od 65 radnika, njih 58 je u štrajku. Poslodavac im je dužan tri mil. kuna. U ožujku su popisali sporazum o mirenju s definiranim datumima isplate zaostalih plaća...
Vidi originalni članak

Radnici varaždinske tvrtke Ladić-Werner d.o.o. nisu dobili plaće od rujna prošle godine te su u štrajku od 28. ožujka.  

- U štrajku je 58 od 65 radnika. Ne želimo ni stečaj, ni štrajk, bili bismo najsretniji da možemo nastaviti raditi, ali moramo početi misliti na vlastitu egzistenciju. U ožujku smo s poslodavcem potpisali sporazum o mirenju s točno definiranim datumima isplate zaostalih plaća, ali rokovi se nisu ispoštovali - rekao je sindikalni povjerenik Ninoslav Špičko. 

Polako radnici odlaze iz tvrtke, traže novi posao, a u međuvremenu dobivaju barem neku naknadu na burzi. Poslodavac je s nama, shvaća našu situaciju, ali problem je u tome što ne može naplatiti potraživanja od dužnika, kaže sindikalni povjerenik Ninoslav Špičko

Poslodavac radnicima za plaće duguje oko tri milijuna kuna, a ukupna dugovanja Ladić-Wernera iznose više od 30 milijuna kuna. 

- Polako radnici odlaze iz tvrtke, traže novi posao, a u međuvremenu dobivaju barem neku naknadu na burzi. Poslodavac je s nama, shvaća našu situaciju, ali problem je u tome što ne može naplatiti potraživanja od dužnika. Također, u cijelom sektoru graditeljstva je sve manje posla, nema kvalitetnih investicija - kaže Špičko. 

- U tvrtki sam od njezina osnutka prije 16 godina. Bojim se što ću i kako dalje. Ako i nađem drugi posao, bit ću vjerojatno najstariji ondje, a opet najlošiji sve do kad ne naučim raditi taj drugi posao – rekao je kovinotokar Branislav Špoljarić.  

Predstečajna nagodba pokrenuta je krajem veljače, a prvo ročište zakazano je za lipanj. Osim radnika, vjerovnici su i banke i dobavljači. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • karlla 17.04.2013.

    E sad ti budi pametan.

  • Car Mrgud 17.04.2013.

    Tu nema pomoći više...ministra gospodarstva nemamo, ovaj za financije gleda kako da oporezuje odlaske na zavod za skupljanje nezaposlenih, a tzv."premijer" je u klimaksu, te se svađa i sam sa sobom...Žao mi vas je, radnici, ali još par sto nezaposlenih ovoj vladajućoj bagri ne znači ništa.

  • salixalba 17.04.2013.

    Šteta je da se dobar poslodavac i dobri radnici nađu u takvoj situaciji radi drugih. Koliko mi je poznato u ovo su ih uvalili njihovi neplatiše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare