To je to što me zanima!

Štrajk u Lufthansi: Čak 26.000 ljudi 'zatočeno' u Frankfurtu

Štrajku kabinskog osoblja u Frankfurtu priključili su se i zaposlenici Lufthanse u Münchenu, a uskoro će sa štrajkom početi i berlinska podružnica Lufthanse
Vidi originalni članak

Najveća njemačka aviokompanija Lufthansa otkazala je najmanje 300 svojih letova iz Frankfurta, a oko 26.000 putnika ne može stići na željene destinacije zbog čega kompanija gubi milijune eura. Štrajku kabinskog osoblja u Frankfurtu priključili su se i zaposlenici Lufthanse u Münchenu, a uskoro će sa štrajkom početi i berlinska podružnica Lufthanse.

Podsjetimo, kabinsko osoblje nezadovoljno plaćama i uvjetima rada štrajka od petka te traži povišicu plaća od pet posto te da im kompanija obeća kako neće koristiti usluge vanjskih suradnika ili privremeno zapošljavati nove ljude.

Lufthansa je, donosi Reuters, svojim zaposlenicima ponudila povišice od tri i pol posto, ali u zamjenu traže dulje radno vrijeme. Zaposlenici su bez razmišljanja odbili prijedlog uprave aviokompanije. Frankfurtska zračna luka nekoliko je sati bila zatvorena zbog štrajka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Slavonka52 05.09.2012.

    Nisu njima niti tako lose place, 2000 eura neto za samce (samci bez djece imaju vece odbitke za porez i penzijsko osiguranje)nije lose. Problem je u uposljavanju osoblja iz drugih firmi koji rade isti posao za 65% njihove zarade. Ako se ne bore protiv toga ostat ce malo po malo svi bez posla.

  • brus-li 04.09.2012.

    Tako je to u uređenom svijetu ! Oni će dobiti svoja prava !

  • user_28947 04.09.2012.

    Oni se bore za 5% veču plaču a kod nas ju smanjili za 8% pa od štrajka ni Š!

Komentiraj...
Vidi sve komentare