To je to što me zanima!

Štrajk ušao u četvrti dan: Otpad ćemo ipak odvoziti, ali samo vrtićima, školama i bolnicama

Po rasporedima koji će odrediti poslovođe, kaže, odradit će se odvoz smeća kod bolnica, vrtića i škola i to u sve tri smjene, najavili su ranije jutros radnici Čistoće
Vidi originalni članak

Radnici Čistoće ušli su u četvrti dan štrajka. Poručili su kako će danas ipak odvoziti otpad za škole, vrtiće i bolnice.

- Ispričavamo se građanima Zagreba, hvala na podršci koju ste iskazivali. Odluka je radnika da se štrajk nastavlja jer jučerašnji pregovori nisu uspjeli. Uz još jednu odluku da se od danas bolnice, vrtići, škole voze, po rasporedima kako treba, da se radnici zahvale građanima Zagreba i da taj dio ne trpi dodatne posljedice - poručio je radnik Čistoće jutros koji je pozvao na pregovore i Tomaševića i Holding. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije bilo garancije jučer. Ni usmene, a mi tražimo i pismene - rekao je. 

Poručio je da šest zahtjeva nije ispunjeno. 

- Osim razgovora da se ide u tom smjeru, da sindikat razgovara i donese valjanu odluku - poručio je. 

- Očito je jučer bilo loše komunikacije od strane ljudi koji su rekli da su pregovori uspjeli i da se može nastaviti rad - rekao je. 

Po rasporedima koji će odrediti poslovođe, kaže, odradit će se odvoz smeća kod bolnica, vrtića i škola i to u sve tri smjene, najavio je. 

SVE PUNO SMEĆA FOTO Evo kako izgleda centar Zagreba. Radnici Čistoće nisu išli na teren, nastavili su štrajk

- Zagrepčani moraju smeće iznositi, zato nam nije drago da na ovakav način tražimo svoja prava, bilo bi bolje da to riješimo razgovorom. Imamo svoje zahtjeve, samo trebamo biti pošteniji jedni prema drugima. Ne može poslodavac reći "ne želimo vam ovih 6 točaka ništa ispuniti" - rekao je. 

- Ovaj je dio najbitniji, da se ova situacija riješi. U 10, u 9. Pozivam još jednom i predstavnike Grada i Holdinga da sjednemo i razgovaramo. Jučerašnji pregovori nisu uspjeli jer nije bilo kvalitetne komunikacije - poručio je. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • GaviotoJoto 26.01.2023.

    Radnici u Čistoći imaju solidne plaće, a imajući u vidu dvadesetogodišnju korupciju u Holdingu i Gradskom poglavarstvu. Radnici imaju plaću 924 eura, a vozači 1 124 eura. Ne treba mudrovati, nego radnicima povećati plaću za 100 eura, a imajući u vidu inflaciju i povećanje cijena prehrambenih proizvoda te poskupljenja struje, plina i naftnih derivata. Ostali zahtjevi radnika nisu toliko bitni. Treba učiti od razvijenih europskih država i jednostavnije rješavati probleme, a time i izbjegaviti prikupljanje jeftinih političkih bodova.

  • Vjevegrica 26.01.2023.

    skinuti im s plaće

  • medo123456 26.01.2023.

    ko tu koga vise hebe jedan jedno drugi drugo treci trece

Komentiraj...
Vidi sve komentare