To je to što me zanima!

Strani mediji o blokadi: Srbija i Hrvatska su unazadile odnose

Američka novinska agencija Associated Press javlja o eskalaciji odnosa dviju zemalja te piše da blokada granice obje strane košta oko milijun eura na dan
Vidi originalni članak

O sve napetijim odnosima između Hrvatske i Srbije raspisali su se i svjetski mediji, podsjećajući na krvavi rat koji je obilježio '90-te godine. 

Reuters tako piše kako su Hrvatska i Srbija, bivši jugoslavenski protivnici, trgovinskim ograničenjima, vratile sat unatrag. Naglašavaju i kako je izbjeglička kriza u Europi naštetila odnosima na ''krhkom zapadnom Balkanu''. 

Američka agencija Associated Press javlja o eskalaciji odnosa dviju zemalja te piše da blokada granice obje strane košta oko milijun eura na dan. Spominju i diplomatsku notu u kojoj je Srbija hrvatske mjere nazvala diskriminatornim te ih usporedila s potezima NDH. Napominju kako je hrvatski premijer Zoran Milanović ljutit jer Srbija sve izbjeglice usmjerava prema Hrvatskoj. Citiraju premijera koji kaže kako je planirao otvoriti granicu no nakon uvođenja protumjera neće. 

Wall Street Journal piše kako su odnosi Hrvatske i Srbije sada na ''možda najnižim granama'' od  kraja rata nakon raspada Jugoslavije. Navode i izjavu Aleksandra Vučića koji je hrvatske poteze nazvao ''iracionalnima i glupima''. 

>>> Ekskluzivno: U petak u novom Expressu donosimo tajne transkripte Milanović - Merkel

Idi na 24sata

Komentari 110

  • kordunaš59 25.09.2015.

    A što ako su se vučić i milanče dogovorili za ovaj cirkus kao što su se dogovarali pred svake izbore Janša i Sanader oni dobivali izbore panika u Piranskom izbori prođu niko ne pita gdje tko lovi ribu

  • eto_bas_zato 24.09.2015.

    sramoti nas zoki gdje god se pojavi

  • eto_bas_zato 24.09.2015.

    milanović je imao 100 puta veće razloge i 100 puta prilike posvađat se sa srbima, ali on je izabrao izborno vrijeme za to...nećeš proći zoki, pročitan si!

Komentiraj...
Vidi sve komentare