To je to što me zanima!

Strava: Čak 1,2 milijuna djece je prodano i prisiljeno na rad!

Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada: Većina te djece, ako i preživi godine djetinjstva, te puberteta, odraslu dob dočekuju bolesna, fizički u nemogućnosti da se prehranjuju radom...
Vidi originalni članak

Danas je u svijetu na težak rad prisiljeno gotovo 218 milijuna djece, od kojih većina, njih 122 milijuna živi na području Azije i Tihog oceana, ali značajan je njihov broj i u razvijenim, industrijskim zemljama, pokazuju podaci Međunarodne organizacije rada objavljeni uz Svjetski dan borbe protiv dječjeg rada, 12. lipnja. 

Procjenjuje se kako se od ukupnog broja djece koja rade čak 74 milijuna dječaka i 41 milijun djevojčica prisiljava da rade u iznimno teškim uvjetima, te ih se izrabljuje i često su izložena brojnim opasnostima. Djecu se najviše izrabljuje u poljoprivredi, pokazuju podaci Međunarodne organizacije rada, no dječji rad je prisutan u svim gospodarskim granama, od uslužnih djelatnosti do industrije.

Djeca rade u tvornicama, koriste ih za rad u kući, teške fizičke poslove u građevini itd., a strašan je i podatak kako svake godine u nesrećama na radu život izgubi i do 22000 djece.

Procjenjuje se i kako je 1,2 milijuna djece prodano i prisiljeno na rad, a oko 300.000 djece sudjeluje kao vojnici u oružanim sukobima širom svijeta. 

Iako dječji rad reguliraju tri međunarodne konvencije: dvije Međunarodne organizacije rada koje se odnose na zabranu i hitnu eliminaciju najgorih oblika dječjeg rada, te minimalnu dob za stupanje na posao, te Konvencija UN-a o pravima djeteta, još je jako prisutno najozbiljnije kršenje prava djece. Većina djece prisiljena je na rad kako bi pomogla obitelji, uglavnom su apsolutno potplaćena, a njihova prava na zdrav okoliš i školovanje potpuno zanemarena.

Većina te djece, ako i preživi godine djetinjstva, te puberteta, odraslu dob dočekuju bolesna, fizički u nemogućnosti da se prehranjuju radom, pa se i dalje događa da ih prehranjuju njihova vlastita djeca, često na istome poslu, dovedena u jednaku bezizlaznu situaciju.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Partiokojot 13.06.2017.

    Svaki početak je težak

  • Karamazov 13.06.2017.

    koliko je ljude brige, wikileaks je objavio da bill clinton siluje djevojcice, a da je hillary unutar pedofilske organizacije koja prodaje djecu, pa je cijela europa i SAD digli hajku kako su rusi objavili to, a nikog nije bilo briga sto rade pojedinci, cak je ta prodavacica djece kojoj muz siluje djecicu skoro pobjedila... toliko o "civiliziranosti i naprednom" zapadu

  • Gregur 12.06.2017.

    Jeste... svi smo mi prodani davnih dana, svi smo mi prisiljeni raditi i opet nista imati... svi smo mi robovi! Dobro kaze David Icke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare