To je to što me zanima!

Strava kod Travnika: Strujom je ogradio polje i ubio susjeda

PRIJETI MU ZATVOR: M. G. (52) vraćao se iz trgovine i stao na žicu bez izolacije koju je vlasnik postavio kako bi zaštitio usjeve. Susjedi su šokirani nemarom vlasnika njive
Vidi originalni članak

Ujutro su ga pronašli mrtvog, a pored njega je bila vrećica s kupljenim namirnicama, kažu susjedi za M. G. (52) iz Travnika, koji je poginuo od strujnog udara nakon što je naišao na električnu žicu koja je bila postavljenja oko njive zasađene kukuruzom.

Njiva u selu Donja Trebuša, blizu Turbeta kraj Travnika u vlasništvu je njegova susjeda koji je usjev ogradio žicom bez izolacije kroz koju je puštena struja jačine 220 volti, što je trebalo služiti kao zaštita od divljih životinja. Pokojni se M. G. navečer vraćao iz obližnje mjesne trgovine i prošao upravo tuda. Htio si je, vjeruju mještani, skratiti put iz Turbeta kući pa je s magistralnog puta skrenuo prečicom prema željezničkoj pruzi, uz njivu. Kad je htio preći na cestu, nagazio je žicu i na mjestu preminuo, od gušenja i srčanog udara, kaže policija. Sutra, nešto prije podne, u svom ga je kukuruzištu pronašao vlasnik njive, kojeg je travnička policija nakon tragedije privela na saslušanje, a zatim ga, pod sumnjom za teško krivično djelo ugrožavanja opće sigurnosti ljudi i imovine, predala nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Srednjebosanskog kantona. 


- Nakon saslušanja tužitelj će donijeti odluku o daljnjim mjerama - naveli su iz policije.

Susjedi su šokirani bizarnom nesrećom i nemarom vlasnika kukuruzišta, očigledno nesvjesnog opasnosti kojoj je izložio sve koji su prolazili pored njegove njive. 


- Pored te njive prolaze lovci, ribiči, djeca koja idu na kupanje. Bilo je zapravo samo pitanje vremena kad će netko nastradati - rekli su mještani.
 Struja je u običnu žicu bez izolacije, prema pojedinim navodima susjeda, prikopčana na napon iz kuće, prema drugima, na banderu na samoj njivi. Inače se na žice kojima se od životinja čuvaju kukuruz, žitarice i slični usjevi, uključuje struja jačine od 12 do 22 volta iz akumulatora, a ne standardna od 220 volti. 

Prečacem se vraćao kući

Prema izjavama mještana sela, preminuli je kod kukuruzišta slučajno prošao da bi si skratio put doma.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • PejoGudelj 07.05.2017.

    tako se stiti od lopova sta ces ti u mom dvoristu

  • Difjaifoa 05.09.2016.

    "uključuje struja jačine od 12 do 22 volta iz akumulatora, a ne standardna od 220 volti." - kao prvo struja nije u voltima nego u amperima a kao drugo standardi napon nije vise 220 nego 230, gdje se školuju svi ti novinari??

  • neštipameti 05.09.2016.

    Covik mrtav hladan

Komentiraj...
Vidi sve komentare