To je to što me zanima!

Strava na cesti: Radi kvara 40 km nije mogao zakočiti

Chase Weir stiskao je kočnicu, povlačio ručnu i pokušao ugasiti motor svog Ford Explorera, no on je nastavio juriti 40 km po australskim cestama
Vidi originalni članak

Chase Weir (22) pola sata je pokušavao zaustaviti svoj Ford Explorer koji je više od 40 kilometara sam jurio niz australsku cestu brzinom od 80 kilometara na sat. Pokušao je zakočiti, povući ručnu, pa čak i ugasiti auto, no ništa nije pomoglo.
- Stvarno sam mislio da sam mrtav. Nikad u životu nisam toliko vrištao kao kad je policajac otvorio vrata auta i pitao me jesam li dobro - rekao je mladić. Chase je u ponedjeljak pri izlasku na brzu cestu kod Melbournea uključio tempomat koji se kasnije nije htio isključiti. Nazvao je policiju koja je poslala patrole da čiste cestu pred njim. Trubio je ostalim vozačima, signalizirao svjetlima i mahao, cijelo vrijeme uvjeren da će poginuti. Policija ga je vjerojatno spasila nakon što je s brze ceste morao sići u predgrađe i proći kroz prometno raskrižje. Opet je izašao na brzu cestu i naletio na prometni čep.
- Auti su bili u svakoj traci. Nisam imao kamo. Stao sam svom snagom na kočnicu, povukao ručnu i okrenuo volan. Skrenuo sam prema suprotnom smjeru da ne naletim na kolonu i prešao preko betonskog otoka. Čuo sam škripu guma koja se činila vječnom. Otvorivši oči, bio sam branik o branik s drugim autom - priča Chase kojeg su prevezli u bolnicu zbog šoka. Nitko drugi nije ozlijeđen. U Fordu kažu da nije bilo sličnih žalbi na tempomat.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • KrajinaForce 16.12.2009.

    Cek to nisam znao ako tempomat eto rikne auto ostaje u toj brzini,omfg pa to je sigurna smrt

  • mayhem26 16.12.2009.

    hebeš auto koji nema kvačilo.......

  • dinkman 16.12.2009.

    Jebem ti elektroniku. Barem bi rucna kocnica trebala ostat mehanicka za svaki slucaj. Tip je popizdio jer mu nije auto htio stat , a ja sam jednom jos vise popizdio kad moj nije htio krenut.

Komentiraj...
Vidi sve komentare