To je to što me zanima!

Strava na smetlištu: Građanin u lijesovima pronašao kosture

U Općini Stari Grad na Hvaru na smetlištu u petak oko 15 sati građanin se šokirao kada je pronašao lijesove s posmrtnim ostacima nekoliko ljudi. Odmah je pozvao policiju koja je izašla na teren
Vidi originalni članak

Nekoliko raspadnutih lijesova s ljudskim kostima pronađeno je na deponiju otpada kod Starog Grada na Hvaru. Policija je dojavu dobila u petak oko 15 sati od slučajnog prolaznika koji je primijetio ostatke.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o tri ili četiri lijesa, no teško je procijeniti jer su u komadu ostali samo limeni ulošci dok je drveni dio lijesa potpuno raspadnut, a sve je bilo prekriveno blatom i muljem. Navodno je mještanka Hvara naručila čišćenje stare grobnice s mjesnog groblja tijekom koje su se grobari lijesova odlučili riješiti bacivši ih na smetlište.

Policija je napravila očevid, a o svemu je obaviješteno i nadležno Državno odvjetništvo, kao i sanitarna inspekcija te inspekcija zaštite okoliša. Naime, tek se treba utvrditi jesu li novi vlasnici grobnice uopće imali dozvolu za čišćenje, a ukoliko nisu odgovarat će za kazneno djelo povrede mira pokojnika. Ljudske posmrtne ostatke preuzelo je pogrebno poduzeće Lovrinac te su ih prevezli na Odjel patologije splitske bolnice kako bi se napravila obdukcija.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • najiram 10 07.03.2017.

    zato ču zatražiti da mi se dozvoli da me ukopaju na njivi ispod vrbe...nitko neće tražiti moje kosti 2 m ispod zemlje...

  • Crobex 06.03.2017.

    Netko bacio ostatke od nekrofilskih orgija

  • princezanera 05.03.2017.

    Da li je novinar koji je napisao ovaj naslov ikada čuo da bi se trebalo čuvati živih a ne mrtvih? Nijedan mrtvac nije navalio nožm na kakvu ženu kao onaj tulipan nedavno u automobilu. Strah zbog kostiju? Svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare